Сьогодні вітайте майстрів, котрі роблять незабутні миті історією

690 0

Ми у соцмережах:

Простору фото -15 років

День фотографа, який щорічно святкується 12 липня, пов’язують відразу з двома історіями: Святої Вероніки та Джорджа Істмена.

Свята Вероніка — це жінка, котра подала виснаженому підйомом на Голгофу Ісусу Христу воду і свою хустку, на якій залишилося зображення його обличчя. А оскільки саме вона отримала Нерукотворний образ Христа, який тепер став святинею, її вважають покровителькою всіх фотографів.

Джордж Істмен, хоч і далекий від звання святого, відіграв не менш важливу роль у становленні фотографії. Адже саме цей американець заснував компанію Eastman Kodak, яка зробила фотомистецтво доступним усім.

Так збіглося, що день Святої Вероніки та день народження Джорджа Істмена припадають на 12 липня, тому Всесвітній день фотографа святкується саме в цей день.

І хоча свято може здаватися винятково професійним, з появою в нашому житті Instagram ми всі залучені в мистецтво фотографії. Усе більше людей стають і вважають себе фотографами, розвиваючись саме в цій, найбільш візуальній соцмережі, повідомляє 7 Днів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також