Солдат Президента четвертий місяць у СІЗО

1990 0

Ми у соцмережах:

Солдат Президента четвертий місяць у СІЗО

Дубенчанин Євген Теслюк відсидів у слідчому ізоляторі вже три місяці. Йому спочатку інкримінували завдання тяжких тілесних ушкоджень водію маршрутки, а потім — розбійний напад. Рідні вважають, що він не винен, бо на водія напав злочинець, якого міліція просто не спромоглася розшукати.

Євген Теслюк служив у окремому полку на той час Президента України Віктора Ющенка. Його називали елітним, адже солдати брали участь в офіційних заходах глави держави. Повернувшись додому, колишній солдат Президента вступив у коледж, влаштувався на роботу в одну з фірм, але щоб забезпечити себе та маму-пенсіонерку, став їздити ще й на сезонні заробітки у Польщу. У травні Євген вирішив відзначити приїзд разом із своїми друзями і запросив їх в кафе. Звісно, за власний рахунок, бо друзі безробітні. Для цього Євген прихопив з собою кілька тисяч гривень. Додому Євгена привіз опівночі на таксі товариш із своєю дівчиною, бо той був добряче п'яний, а вранці в дім прийшли міліціонери. — Вони розвели маму та брата у різні кімнати, не пояснивши їм чітко причину своєї появи в домі, а потім забрали Женю з собою, не сказавши, куди везуть. Згодом з'явилися знову, вже з постановою на обшук, яку буцімто у вихідний день, 6 травня, їм видав райсуд, — розповіла Віта, сестра Євгена. - У домівці вони нічого не знайшли. Лише згодом рідні довідались, що Євгену інкримінують розбійний напад на водія маршрутки, який повертався додому. Того чоловіка нещадно побили на вулиці Панаса Мирного у Дубні та відібрали барсетку, в якій було майже сто гривень та мобільні телефони. Його, скаліченого в калюжі крові знайшла сусідка. Ні вона, ні інші сусіди нібито не чули і не бачили, хто бив водія. Втім, оперативники сказали, що саме з такою барсеткою Євгена бачили у кафе. Це навіть зафіксувала камера спостереження. Сам потерпілий не сказав, хто саме його бив, бо знепритомнів і не бачив. Барсетки у Теслюка не знайшли, не розшукали й "тупого та твердого предмета", яким били дубенчанина, але правоохоронці запевняють, що мають інші докази провини хлопця. Тим часом його рідні впевнені, що стан здоров'я хлопця у СІЗО суттєво погіршився. Вони звернулись у прокуратуру області, в управління ДПтС з вимогою звільнити Теслюка з-під варти, адже термін його тримання в СІЗО закінчився 6 серпня.

Коментарі Людмила Суржук, прес-секретар прокурора області: — Справа за фактом розбою стосовно цього громадянина з третього серпня перебуває на розгляді Дубенського міськрайонного суду. Що стосується зміни чи скасування запобіжного заходу щодо обвинуваченого, то суд за наявності підстав вирішуватиме це питання на попередньому розгляді разом з іншими питаннями. Ще на стадії досудового розслідування кримінальної справи суд за клопотанням органу дізнання обрав йому міру запобіжного заходу — взяття під варту, де й досі перебуває чоловік. Працівники прокуратури області систематично відвідують Рівненський СІЗО та перевіряють умови утримання осіб, що там перебувають. У своєму зверненні до прокуратури області Теслюк не оскаржує умови перебування в СІЗО, а лише питання законності перебування під вартою. Його звернення перебуває на розгляді. Тамара Лисенко, начальник СЗГ УМВС України в Рівненській області: — Справа стосовно Теслюка, який підозрюється у розбійному нападі, знаходиться у суді. Протягом досудового слідства скарг на дії міліціонерів до прокуратури та інших правоохоронних органів від родини підозрюваного, адвокатів та самого заарештованого не надходило. В результаті отриманих ушкоджень потерпілий залишився інвалідом. В матеріалах справи є висновки судово-медичної експертизи, ДНК та психіатричної експертизи, а також свідчення очевидців, на основі яких суд прийме рішення. Віта Чуб'юк, прес-служ­ба Управління Державної пенітенціарної служби в Рівненській області: — Стан здоров'я Теслюка задовільний. За три місяці перебування у слідчому ізоляторі він жодного разу не звертався зі скаргами чи за допомогою до наших лікарів, хоча якщо є така потреба, то може це зробити у будь-який час. А міру запобіжного заходу для нього має визначити суд, а не керівник СІЗО, адже з серпня справа перебуває у провадженні Дубенського міськрайсуду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також