Австралійці та новозеландці до сьогодні сперечаються, хто ж придумав напій, що став популярним у всьому світі.
У 1980-х роках кав’ярні одна за іншою почали готувати новий кавовий напій, чимось схожий водночас на лате і капучино. Він мав більш виражений кавовий смак, ніж лате, й особливу бархатисту пінку, менш густу, ніж у капучино.
Назва цього напою – флет уайт (flat white).
Флет уайт по-домашньому
Молоко (або вершки, або їхню суміш) підігріти, вилити в скляну баночку, закрити кришкою і покалатати нею деякий час – піни не повинно бути занадто багато.
Налити в чашку міцної кави (подвійне еспресо) і додати спінене й аероване молочко. Пропорція - 1:3.
А на додаток – поцілунок. Солоденького вам ранку!