Хрусткі коржі з горіхами і ніжний крем – хто не знає смаку київського торта! Для початківців і лінивих пропонуємо трішки спрощений рецепт цього відомого тортика.
80 г печива безе, 160 г горіхів, 50 г масла, 50 г чорного шоколаду
Крем: 30 г какао, 200 г масла, 200 мл згущеного молока
Горіхи (бажано лісові, але можна й волоські) подрібнити блендером і змішати з печивом (поламати на шматочки).
Μаслo розтопити зі шматочками шоколаду на водяній бані або в мікрохвильовці. Додати до безе і акуратно перемішати, щоб не ламалося печиво. При перемішуванні шоколадна маса обволікає горіхи.
Для крему розм’якшене масло збити 3-4 хв., змішати зі згущеним молоком кімнатної температури і за три прийоми збити до однорідності на високій швидкості міксера. Додати просіяне какао і ще раз перемішати.
Блюдо змазати тонким шаром крему і поставити розйомне кільце. Насипати шар печива з горіхами (1/3), розрівняти, але не втрамбовувати. Далі 1/3 крему, трішки придавлюючи, щоб він пройшов у шар печива. Шари повторити ще два рази.
Накрити плівкою і поставити на 2 год. У холодильник. Вийняти з форми і прикрасити за смаком (обсипати подрібненими горіхами).
Солоденького вам ранку!