Солоденький ранок: пиріг із журавлиною від авторки іронічних детективів Дар’ї Донцової

734 0

Ми у соцмережах:

Солоденький ранок: пиріг із журавлиною від авторки іронічних детективів Дар’ї Донцової

200 г масла/маргарину, 3 яйця, 2 склянки борошна, 300 г журавлини свіжої/замороженої, 1 3/4 склянки + 1 склянка цукру, 1-2 ст. л. крохмалю

Жовтки відділити від білків; білки поставити в холодильник.

Розтерти жовтки з 2 ст. л. цукру. Додати розм’якшене масло і борошно.

Замісити тісто, викласти в круглу форму, руками розрівнюючи його по дну і зробивши високі бортики.

 Повинна вийти формочка з тіста. Поколоти виделкою, щоб корж не здувся.

Випікати при 200 град. до золотистого кольору.

Тим часом журавлину потовкти до стану пюре і змішати з цукром (1 ¾ склянки). Кількість цукру – за своїм смаком.

 Щоб начинка потім не витікала, додати 1-2 ст. л. крохмалю.

Вийняти корж з духовки і відразу вилити на нього журавлину.

Збити міксером білки до міцних піків з цукром (1 склянка) і викласти їх рівномірно зверху на журавлину.

Поставити пиріг удуховку на 5-7 хв., поки білки не  стануть кольору кави з молоком.

 Пиріг зберігає свіжість впродовж кількох днів.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також