200 г масла/маргарину, 3 яйця, 2 склянки борошна, 300 г журавлини свіжої/замороженої, 1 3/4 склянки + 1 склянка цукру, 1-2 ст. л. крохмалю
Жовтки відділити від білків; білки поставити в холодильник.
Розтерти жовтки з 2 ст. л. цукру. Додати розм’якшене масло і борошно.
Замісити тісто, викласти в круглу форму, руками розрівнюючи його по дну і зробивши високі бортики.
Повинна вийти формочка з тіста. Поколоти виделкою, щоб корж не здувся.
Випікати при 200 град. до золотистого кольору.
Тим часом журавлину потовкти до стану пюре і змішати з цукром (1 ¾ склянки). Кількість цукру – за своїм смаком.
Щоб начинка потім не витікала, додати 1-2 ст. л. крохмалю.
Вийняти корж з духовки і відразу вилити на нього журавлину.
Збити міксером білки до міцних піків з цукром (1 склянка) і викласти їх рівномірно зверху на журавлину.
Поставити пиріг удуховку на 5-7 хв., поки білки не стануть кольору кави з молоком.
Пиріг зберігає свіжість впродовж кількох днів.