Всього за 40 хвилин - ароматний пиріг для любителів шоколадної смакоти.
По склянці (250 мл) борошна, молока і цукру, ¾ склянки рафінованої олії, 4 ст. л. з гіркою какао, 2 яйця, 1 ст. л. розпушувача, ванілін
Молоко, олію, какао й цукор збити міксером. Щоб не було бризок, накрити ємність поліетиленовим пакетом або плівкою.
Половину отриманої суміші відлити в ємність і відставити.
До решти суміші додати яйця, ванілін і збити міксером.
Вмішати борошно, розрихлювач і перемішати вінчиком в один бік.
Має вийти тісто як густа сметана. Якщо рідкувате, додати трохи борошна.
Вилити тісто у змазану форму (діам.20-23 см або квадратну/прямокутну) і випікати 20-25 хв. при 180 град.
Готовність перевірити сірником або зубочисткою: якщо суха, значить, готово.
Вийняти пиріг з духовки. Вилити відставлену суміш на гарячий(!) пиріг просто у формі. Як трішки охолоне, можна їсти.
Шоколадного вам ранку!