Яблучні хмарки
М'які та ніжні, бісквітні за структурою. Чому хмарки? Бо за формою нагадують хмарки, а ще вони такі легкі й повітряні! Печуться швидко, з'їдаються миттєво.
50 г масла кімнатної температури, півсклянки цукру, 1 яйце, 3 ст. л. сметани, 1,5 склянки борошна, 1 ч. л. розпушувача, щіпка солі, трохи ваніліну або ванільного екстракту, 1 велике яблуко, півсклянки родзинок за бажанням)
Розтерти цукор з маслом.
Додати яйце і сметану, перемішати.
Всипати просіяне борошно, розрихлювач, ванілін, сіль.
Акуратно вмішати нарізане великими кубиками почищене яблуко. За бажанням можна додати родзинки.
Тісто має бути доволі густим.
Ложкою викласти на дечку тісто порціями на відстані одна від іншої (тісто трошки розпливеться).
Випікати 10-12 хв. при 180 град.
Як печиво охолоне, посипати цукровою пудрою.