Це традиційний англійський десерт, який просто неможливо не полюбити! Зусиль - мінімум, а задоволення - максимум.
Тісто: 150 г масла, 150 г цукру, 360 г борошна, 10 г розрихлювача (пакетик), пакетик ванільного цукру (за бажанням), 1 яйце, щіпка солі
Начинка: 600-700 г яблук, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. кориці, сік+цедра 1 невеличкого лимона
Для начинки: до нарізаних кубиками яблук додати решту складових. Перемішати і протушкувати на сковороді 10 хв., помішуючи.
Для тіста: борошно змішати з розрихлювачем, сіллю, цукром і додати нарізане кубиками холодне масло. Руками перетерти до крихт.
Додати яйце і перемішати.
Дно форми застелити пергаментом і викласти половину тіста. Розрівняти і злегка утрамбувати.
Викласти начинку і присипати рівномірно рештою тіста з крихт. Випікати 35-40 хв. при 180 град. до золотистого кольору.
Охололий пиріг вийняти з форми.
Смакує з вершками/сметаною/морозивом.