1 велике яблуко, 200 г борошна. 1 ч. л. розпушувача, 140 мл молока, 130 г цукру, 2 яйця, 60 мл олії, ванілін за смаком, щіпка солі
Половинку почищеного яблука нарізати тонкими скибочками, іншу – кубиками.
Яйця, цукор, олію, сіль, ванілін збити вінчиком до однорідності (1 хв.).
Влити молоко, додати борошно, розпушувач і яблука кубиками. Перемішати суміш, щоб не було грудочок.
Дно і стінки сковороди змазати маслом і посипати цукром.
Розкласти скибочки яблук по кругу, а на них вилити тісто.
Закрити кришкою і поставити на маленький вогонь.
Готувати 15-20 хв. залежно від сковороди.
Накрити пиріг пергаментом і перевернути на блюдо.
Вернути пиріг (разом з папером) на сковороду і готувати ще кілька хвилин, щоб низ теж підрум’янився.
Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.
Якщо переживаєте, що на сковороді пиріг підгорить, можна приготувати і в духовці.