Солоденький ранок: яблучний пиріг без духовки

852 0

Ми у соцмережах:

Солоденький ранок: яблучний пиріг без духовки

  1 велике яблуко, 200 г борошна. 1 ч. л. розпушувача, 140 мл молока, 130 г цукру, 2 яйця, 60 мл олії, ванілін за смаком, щіпка солі

Половинку почищеного яблука нарізати тонкими скибочками, іншу – кубиками.

Яйця, цукор, олію, сіль, ванілін збити вінчиком до однорідності (1 хв.).

Влити молоко, додати борошно, розпушувач і яблука кубиками. Перемішати суміш, щоб не було грудочок.

Дно і стінки сковороди змазати маслом і посипати цукром.

Розкласти скибочки яблук по кругу, а на них вилити тісто.

Закрити кришкою і поставити на маленький вогонь.

Готувати 15-20 хв. залежно від сковороди.

Накрити пиріг пергаментом і перевернути на блюдо.

Вернути пиріг (разом з папером) на сковороду і готувати ще кілька хвилин, щоб низ теж підрум’янився.

Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.

Якщо переживаєте, що на сковороді пиріг підгорить, можна приготувати і в духовці.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також