Американські вчені довели, що постійне вживання солодкого болгарського перцю втричі знижує ризик розвитку пухлин молочної залози.
Щоденне вживання перцю забезпечує стресостійкість, допомагає справлятися з почуттям тривоги, нервозністю, хвилюванням. Висока концентрація каротеноїдів у цьому перці допомагає зміцнити імунну систему, сприяє поліпшенню взаємозв`язків між клітинами, захищає від сонячних променів, знижує ризик інсульту на 50%. Вітаміни В6 і В9, що містяться в ньому, уповільнюють старіння кровоносних судин. Запах, що виділяється під час приготування страв з перцю, теж має цілющі властивості. Він допомагає впоратися з головним болем і сприяє виробленню ендорфінів — "гормонів щастя". Протипоказаннями до вживання болгарського перцю є такі захворювання:
- порушення серцевого ритму
- геморой
- коліт
- виразка шлунка і дванадцятипалої кишки
- гастрит з підвищеною кислотністю шлункового соку
- загострення хронічних захворювань печінки і нирок
- підвищена збудливість нервової системи
- тяжка форма ішемічної хвороби (стенокардія)
- епілепсія.