Соната для «непідкупних» рівненських депутатів

964 0

Ми у соцмережах:

Соната для «непідкупних» рівненських депутатів

Невдовзі на «п’ятачку» у центрі Рівного, де колись була одноповерхова дерев’яна будівля медичної бібліотеки, розпочнуть зведення 16-поверхового будинку, названого забудовником «Сонатою». Аби розпочати роботи, фірмі забудовника Олександра Гусарука потрібен лише дозвіл від сесії міської ради, що відбудеться 11 березня. І хоча всі без винятку фахівці разом із відомими депутатами та мешканцями навколишніх будинків виступають проти новобудови, питання буде вирішено на користь забудовника. Серед поголовно чесних та непідкупних обранців жителів Рівного знайдеться потрібна кількість тих, хто проголосує «за». Чому? Напевно, назва будинку сподобалась — не хабара ж вони взяли!

Мар’ян Года, голова земельної комісії, міський депутат:

— На мою думку, не можна будувати на цій території. Тут і так щільна забудова. Більше того, дуже активне ОСББ, мешканці якого дуже бояться цього будівництва. І людей можна зрозуміти, адже саме там майже немає місця для паркування автомобілів та дитячих майданчиків. Тому особисто мені цей проєкт забудови не подобається. Зараз там і так проїхати не можна.

Галина Кульчинська, голова фракції «Батьківщина»:

— У центрі Рівного і так надто велика щільність забудови. Я впевнена, що цю земельну ділянку хочуть забрати за схемою УКБ. Так одним людям без користі для міського бюджету надаються в оренду земельні ділянки. Тобто місто надає землю для свого УКБ, а те практично безкоштовно для когось її віддає в суборенду. Потім на таких земельних ділянках виростають багатоповерхівки. Пізніше такі будинки рішенням сесії вимагають узаконити. На мою думку, якщо так кортить побудувати щось на цій землі, то потрібно оголосити аукціон із конкретним цільовим призначенням землі. Можливо, для будівництва басейну чи виставкової зали. Про яке будівництво багатоповерхівки на Шопена може йтися? Хтось думає, як до того будинку буде доїхати. На під’їзних вулицях навіть два автомобілі не розминуться.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також