Сонячна електростанція та ангіограф: що показали міністру Ляшку на Рівненщині

812 0

Ми у соцмережах:

Сонячна електростанція та ангіограф: що показали міністру Ляшку на Рівненщині

У Дубенській лікарні відкрили ангіографічне відділення.

Сьогодні з робочим візитом на Рівненщину завітав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

 - Разом з головою обласної ради Андрієм Караушем та головою ОВА Віталієм Ковалем вони ознайомилися з роботою КНП «Дубенська міська лікарня». Тут надають вторинну медичну допомогу для жителів територіальних громад з чисельністю понад 165 тисяч осіб. До слова, це підприємство увійшло до спроможної мережі закладів охорони здоров’я, як кластерний заклад, - кажуть у Рівненській облраді.
 

Нещодавно у лікарні ввели в експлуатацію ангіограф. За словами директора КНП «Дубенська міська лікарня» Віктора Красовського, це дало можливість впроваджувати нові ендоваскулярні методи лікування інсультів. Вже проведено 15 ангіографічних досліджень.

- Наразі проводиться підготовка лікарів-інтервенційних кардіологів для впровадження в закладі сучасних методів лікування, зокрема, стентування коронарних судин, - пояснив Віктор Красовський.
 
За словами Віталія Коваля, це обладнання придбали за державні кошти - понад 8 млн грн. Відділення відремонтувала місцева влада.
 
 - Також в закладі введено в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 44 кВт. В закладі планують наростити потужності сонячної електростанції та синхронізувати її роботу в автономному режимі з дизель-генераторами для зменшення витрат на паливо. Окрім того, в лікарні мають намір провести реконструкцію реабілітаційного відділення та створити на його базі реабілітаційний центр на 40 ліжок, - додає прес-служба облради.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також