Сорок дев’ять років землю не орендуватимуть

1103 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Бабинцям повернуть земельну ділянку, вартістю понад 240 млн. гривень.

Господарський суд Рівненської області зобов’язав приватне підприємство повернути Бабинській сільській раді, що у Гощанському районі,  земельну ділянку з цільовим призначенням – землі промисловості та технічної інфраструктури, вартістю 240,2 млн. грн.

Ще з січня 2007 року між приватним підприємством та  Бабинською сільською радою укладено договір оренди землі строком на 49 років. У травні 2017 року  приватне підприємство визнали банкрутом та розпочали ліквідаційну процедуру, однак орендовану земельну ділянку, всупереч вимог діючого законодавства власнику не повернули.

Прес-служба прокуратури Рівненської області повідомляє, що через такі  незаконні дії орендаря, орган місцевого самоврядування був фактично позбавлений можливості використовувати земельну ділянку або надати в оренду іншим особам та отримувати орендну плату. Тому, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду про розірвання договору оренди та повернення власнику земельної ділянки вартістю 240,2 млн. грн.Це рішення суду ще не набрало чинності, отож орендар може його ще оскаржити.

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також