Соціальна прем’єра до Дня захисту дітей від Святослава Вакарчука та Alyona Alyona

631 0

Ми у соцмережах:

Соціальна прем’єра до Дня захисту дітей від Святослава Вакарчука та Alyona Alyona

Легендарний Святослав Вакарчук та відома реперка Alyona Alyona до дня захисту дітей представили національну прем’єру пісні «Країна дітей». Пронизлива композиція присвячена всім дітям, які зазнали шкоди під час війни, терактів та збройних конфліктів

«Країна дітей» – прониклива присвята дітям війни та пам’ятка дорослим
День захисту дітей в Україні був відзначений музичною прем’єрою, яку представив легендарний Святослав Вакарчук в колаборації з реп-дівою alyona alyona. Спільний твір «Країна дітей» музиканти присвятили всім дітям, постраждалим від наслідків війни, терактів та збройних конфліктів, та зокрема Данилі Дідіку. Цей хлопець загинув у 2015 році внаслідок теракту, вчиненого в Харкові під час Маршу єдності. Презентація пісні не випадково відбулась 1 червня: це нагадування, що діти – вразливіша частина суспільства, яка страждає від безвідповідальних вчинків дорослих та їхніх жорстоких рішень.
Прем’єра відбулась одночасно на кількох радіостанціях, стрімінгових платформах, YouTube-каналах ОЕ та alyona alyona. Телепрограма теж не залишилась осторонь: презентація кліпу відбулась у передачі «Сніданок з 1+1». Виконавці з’явились в студії та розповіли, як відбувалась робота над композицією та кліпом.
Як створювався пронизливий та потужний кліп «Країна дітей»
Святослав розповів, що створити пісню йому запропонував поет Сергій Жадан. Спершу композиція вийшла досить ліричною, але згодом було вирішено додати «нерву»: не співати, а читати текст, щоб відокремити кожне слово. Хіп-хоп та реп у виконанні alyona alyona внесли необхідну соціальну гостроту. Композицію створили одразу у двох варіантах: оригінальну версію від «Океану Ельзи» та стилістично відмінний варіант, який належить Alyona Alyona.
Кліп знімали у Лисичанську, там де малеча щодня чує вибухи та бачить зруйновані будинки. Музиканти закликають дорослих подивитись в очі дітей, сповнені страху перед майбутнім, подарувати їм надію на щасливе дитинство. За рішенням виконавців, усі кошти від монетизації відео передадуть на благочинність.


 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також