Соціологи оприлюднили нові дані щодо електоральних настроїв українців

1229 0

Ми у соцмережах:

Соціологи оприлюднили нові дані щодо електоральних настроїв українців

Соціологічна група «Рейтинг» 12-16 квітня провела опитування 3000 респондентів різного віку, статі та з різних регіонів. Сьогодні соціологи оприлюднили результати опитування щодо електоральних настроїв українців.

52% опитаних зазначили, що голосуватимуть за Володимира Зеленського, 19% – за Петра Порошенка, 19% – не визначилися, 10% – не мають наміру голосувати.

Серед тих, хто має намір голосувати у ІІ турі, 58% відповіли, що голосуватимуть за Володимира Зеленського, 22% – за Петра Порошенка, ще 20% – не визначилися.

Серед тих, хто має намір голосувати у ІІ турі і визначився з вибором: 73% – за Володимира Зеленського, 27% – за Петра Порошенка.

Володимир Зеленський, зазначає «Рейтинг», випереджає свого конкурента у всіх вікових категоріях. Також він є лідером серед мешканців сходу, півдня та центру. При цьому на заході позиції обох кандидатів майже рівні.

62% опитаних вірять, що наступним президентом України стане Володимир Зеленський, 17% – Петро Порошенко. Ще 22% – не визначилися із відповіддю.

Відповідаючи на уточнююче запитання стосовно рівня впевненості щодо вибору та участі у голосуванні, 72% тих, хто має намір взяти участь у другому турі, заявили про повну впевненість у своєму виборі та бажанні прийти на виборчі дільниці 21 квітня 2019 року.

48% опитаних очікують покращення ситуації в країні у результаті президентських виборів. 25% не мають жодних сподівань на зміни, ще 10% – очікують погіршення. Відносно більше тих, хто вірить в оптимістичний сценарій розвитку після виборів, серед мешканців півдня та сходу, молодших опитаних та виборців Володимира Зеленського.

Половина опитаних вважає, що новій команді президента України потрібно дати не менше року, щоби показати позитивні результати роботи. Попри це чверть хоче, щоб здобутки з’явилися вже через 6 місяців, ще 14% – хочуть побачити їх за квартал, 8% – чекають негайних змін. Серед молодих опитаних, мешканців півдня та центру дещо більше тих, хто готовий почекати рік чи довше, щоб побачити досягнення роботи майбутнього глави держави.

28% респондентів переконані, що ці вибори скоріше об’єднали країну, попри це, 24% вважають, що розкол навпаки посилився. Натомість третина опитаних стверджують, що ці вибори президента ані розкололи, ані об’єднали Україну.

Найбільше тих, хто бачить консолідуючі процеси, серед прихильників Зеленського (38%), водночас кожен п’ятий з них бачить можливість розколу.

Натомість, серед симпатиків Порошенка третина вбачає у виборах можливий розкол, лише 17% – об’єднання.

 

Помилка репрезентативності цього опитування - не більше 1,8%.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також