Спагеті болоньєзе: максимум фаршу та мінімум жиру

7 0

Ми у соцмережах:

Спагеті болоньєзе: максимум фаршу та мінімум жиру

Ця страва, як відомо, родом з Італії, де макаронні вироби називають пастою. А болоньєзе — це м’ясний соус, що традиційно готується у Болоньї. У поєднанні виходить чудова страва з пряним смаком та неймовірним ароматом. Домашній варіант її приготування не потребує багато часу або якихось особливих навичок. Тому то цю страву можна часто побачити не тільки на столах італійців, а й рівнян.

Інгредієнти

  • Фарш м’ясний (асорті свинини й яловичини) — 0,5 кг
  • М’ясний бульйон — 1,5 склянки
  • Сіль, чорний мелений перець та цукор — на ваш смак
  • Морква — одна штука
  • Селера стебло — 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука
  • Томатна паста- 2–3 столові ложки
  • Вино червоне сухе — 150 мл
  • Олія для смаження

Поріжте якомога дрібніше овочі або подрібніть у подрібнювачі, але не перемішуйте. Покладіть у сковорідку, а краще у сотейник з товстим дном, з розігрітою олією цибулю та спасеруйте її. Після того додайте моркву та селеру й, перемішуючи, обсмажте все протягом 5 хвилин.

Далі покладіть фарш. Помішуйте та розбивайте грудочки аж поки він не змінить колір, а тоді влийте вино. Готуйте на повільному вогні 20 хвилин. Вино повинно випаруватися. Потім влийте бульйон та тушкуйте ще 30 хвилин.

Після того покладіть томатну пасту, сіль та перець. Накрийте сотейник кришкою й тушкуйте 1,5 години. Наприкінці тушкування всипте цукор.

Відваріть спагеті згідно з інструкцією на упаковці. Готові спагеті розкладіть по тарілках, а зверху додайте соус. Вживайте страву гарячою. Подавайте її разом зі свіжими салатами.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також