Спалах коронавірусу в Рокитному: скільки людей заразили чиновники?

11302 0

Ми у соцмережах:

Спалах коронавірусу в Рокитному: скільки людей заразили чиновники?

Серед перших інфікованих COVID-19 у райцентрі Рокитному виявилися керівники району. Вірус підхопили голова райдержадміністрації Віктор Мініч та голова райради Анатолій Кінчур. А ще головний лікар районної лікарні. І тут виникає питання, скількох ще заразили чиновники, які не сиділи ізольовані в кабінетах? І, вочевидь, порушували карантинні заходи, бо тиждень тому збирали бюджетну комісію та президію районної ради.

У п’ятницю, 10 квітня, засідання відбулося в кабінеті голови райради. У тісному приміщенні одночасно перебувало 30 депутатів. І це попри те, що уряд заборонив збиратися понад 10 особам. До редакції надіслали фото, де видно, наскільки близько перебувають депутати. Про дотримання дистанції мови не йде, вказав один з присутніх обранців. Він викликав поліцію, щоб зафіксувати порушення карантину.

«Протокол за цим фактом не складався», — повідомили у відділі комунікації управління Нацполіції у Рівненській області.

Вочевидь, керівництво району зробило все, щоб зам’яти інцидент. Адже має оберігати людей від поширення вірусу, а по факту саме «розносить» заразу. І поліція чомусь не припинила масове зібрання та не притягнула Віктора Мініча до відповідальності.

І ще рокитнівські підприємці розповідають про неприємний факт, який трапився після оголошення карантину по всій країні. І додають відео, як наприкінці березня Віктор Мініч зібрав людей у залі засідань РДА та обговорював роботу кафе. За словами, хотів дозволити працювати і приймати не більше двох відвідувачів. На відео видно, як люди сидять без масок. І така позиція керівника району обурила більшість підприємців, які не піддалися і виступили проти цієї ідеї. На їхню думку, очільник так хотів вчинити, щоб не закривати власні дві піцерії у Рокитному.

Порушення карантину керівниками Рокитнівського району не вбачають і обласні чиновники. Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко на брифінгу зауважив, що Віктор Мініч перебуває на самоізоляції та продовжує виконувати управлінські функції:
— Віктор Мініч — не на лікарняному, оперативно вирішує справи району. Постійно на зв’язку, — наголосив Ігор Тимошенко.

Однак про загрозу спалаху коронавірусу в Рокитному через вчинки чиновників свідчить один факт. Область у районну лікарню, яку вже інфікованим відвідував голова РДА Віктор Мініч, направляють додаткове обладнання для захисту медиків і тести на COVID-19.

— Районній лікарні надаємо додаткову допомогу — швидкі тести, щоб охопити максимальну кількість контактних осіб, — зазначив Ігор Тимошенко.

Скількох осіб інфікували перші керівники району, які б мали жорстко дотримуватися карантину, - покажуть тести. Адже, як повідомив Віктор Мініч, він не може назвати джерела зараження. Каже, що коло контактних осіб уже встановили. Однак замовчує, наскільки воно обширне. 

Лілія ДАНИЛЬЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також