Цього вівторка горіло синім полум’ям понад 30 тонн курячого фаршу та печінки польського виробництва. Влаштували «пікнічок» приблизно на 200 тисяч гривень рівенські податківці, які ще на початку минулого тижня на Дубенщині затримали вантажівку, що транзитом через Україну перевозила м’ясні вироби. У водія документів, які б засвідчили походження та якість товару, не виявилось, тож автомобіль податківці затримали, а фарш з печінкою вилучили.
Цього вівторка горіло синім полум’ям понад 30 тонн курячого фаршу та печінки польського виробництва. Влаштували «пікнічок» приблизно на 200 тисяч гривень рівенські податківці, які ще на початку минулого тижня на Дубенщині затримали вантажівку, що транзитом через Україну перевозила м’ясні вироби. У водія документів, які б засвідчили походження та якість товару, не виявилось, тож автомобіль податківці затримали, а фарш з печінкою вилучили. Зрештою, власника вантажу так встановити і не вдалося. Правоохоронцям до цього не звикати — зазвичай ніхто не хоче брати на себе відповідальність за контрабандний товар, краще його втратити, ніж отримати величезний штраф чи, чого доброго, сісти до в’язниці. Нічийне м’ясо спалили на Костопільському ветсанзаводі, який, власне, і займається на Рівенщині утилізацією непридатного для харчування м’яса. Це підприємство добре відоме тамтешнім мешканцям своїм специфічним «душком», що шириться містом. Та, за словами директора заводу Юрія Мусія, костопільчанам ще недовго цей запах буде докучати — з першого липня підприємство зупиняється на реконструкцію. Принагідно, у розмові з кореспондентом «РВ», пан Юрій спростував надокучливі чутки, що дешеве м’ясо, яке іноді продається на стихійних ринках Костополя, якимось чином виносять з ветсанзаводу. — Ми особисто з державним ветлікарем та міліцією перевіряли ті ринки, — переконує пан директор. — Ніде м’яса із нашого заводу не знайшли.