Спалили бобра і кота

1680 0

Ми у соцмережах:

Спалили бобра і кота

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомило про випадки сказу тварин на території Березнівського та Острозького районів.

У службу державної ветеринарної медицини Березнівського району звернувся житель с. Сівки та повідомив про те, що вночі він почув гавкіт собак. Вийшовши на подвір’я, побачив невідому тварину та спробував вигнати її з городу.Тварина накинулася та стала його кусати. Селянин її забив. Спеціалісти держветмедицини Березнівського району виїхали на місце події, відібрали патматеріал від трупа бобра та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження. Труп бобра спалено

А у службу державної ветеринарної медицини Острозького району звернулася жителька с. Білашів і повідомила, що її подряпав власний кіт та зник в невідомому напрямку. Труп кота знайшли згодом у сусіда. Спеціалісти держветмедицини Острозького району відібрали патматеріал від трупа кота та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження. Труп кота спалено.

Спеціалісти Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини вивчаються можливі контакти хворих тварин з людьми та тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу. Готуються матеріали на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, щодо відкриття неблагополучних пунктів та введення карантинних обмежень по сказу.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також