Спека і рясний піт: як позбутись дискомфорту

2522 0

Ми у соцмережах:

Спека і рясний піт: як позбутись дискомфорту

Людині стає ніяково і неприємно, коли вона надмірно потіє. І це цілком зрозуміло: є ризик появи неприємного запаху, а також плям на одязі. Не варто забувати і про дискомфорт через пітливість. Втім, цю поширену літню проблему можна зробити менш серйозною. Для цього необхідно звернути увагу на декілька простих рекомендацій.

Не пити надто холодну воду. Багатьох людей ця порада може здивувати, адже саме холодна вода допомагає охолонути влітку. Справа в тому, що рідина низької температури стимулює потові залози. Тому краще пити воду кімнатної температури.

А загалом заповнення дефіциту рідини в організмі у спекотний період має важливе значення для здоров’я: людина захищає себе від зневоднення. Якщо виникла спрага — втамуйте її за першої можливості.

Пити менше кави. Вживання гарячих рідин також варто скоротити влітку. Кава, какао та інші напої високої температури стимулюють потові залози. Аналогічний ефект — і при надмірному вживанні гострої їжі. Любов до прянощів загрожує появою ефекту тепла. Це означає, що поту виділиться багато.

Носити одяг із натуральних матеріалів. Синтетика — явно не найкращий вибір для спекотної пори року. Подібні матеріали погано пропускають повітря, змушуючи людину пітніти.

Правильне використання антиперспіранту. Цей засіб бажано наносити на суху шкіру. Іншими словами, перед застосуванням антиперспіранту треба помитися і добре витертись. Інакше позитивного ефекту не буде.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також