Співаки — «пакетом» Хто розважатиме рівнян на День міста

1449 0

Ми у соцмережах:

Співаки — «пакетом» Хто розважатиме рівнян на День міста

Цьогоріч міська влада вирішила зекономити і не витрачати великих сум на вечірній концерт до Дня міста, який святкуватимемо 25 серпня. Управління культури і туризму уклало угоду з «Радіо П’ятниця», яке за 120 тисяч гривень запропонувало виступ трьох виконавців — Романа Скорпіона, гуртів «Цвіт Кульбаби» та Rumbero’s — плюс ведучий з того ж радіо.

Два роки тому виступ лише одного гурту ТІК обійшовся бюджету у 200 тисяч гривень, за таке марнотратство міську владу критикували. Тепер начальник управління культури і туризму міста Тарас Максименко каже, що «пакетна» пропозиція вигідна, оскільки ці ж виконавці, якщо їх запрошувати окремо, просять більші гонорари. А так бюджет зекономить щонайменше 100-150 тисяч гривень. Не буде й святкового феєрверку. Влада міста відмовилася від них кілька років тому й продовжує утримуватися, поки в країні триває війна. До того ж гарний феєрверк теж немало коштує.

— Одразу скажу, що хоч би кого ми запросили, хоч би як провели День міста — однаково скажуть, що це погано, — прокоментував міський голова Рівного Володимир Хомко. — Я не проти того, щоб і Хуліо Іглесіаса запросити, але це дорого і теж не всім, очевидно, сподобається.

— Наші місцеві виконавці тепер також беруть непогані гонорари, причому в доларах, — продовжує Тарас Максименко. — Ми запросили україномовних виконавців, які дадуть чотиригодинний концерт.

У соцмережах уже розпочалося активне обговорення запрошення цих виконавців. Хтось збирається йти на концерт, хтось чув про котрогось з них, інші нарікають, що не тих запросили. У райцентри, мовляв, тепер більш відомих запрошують виступати, у Костополі, наприклад, цього року на Дні міста співали Kazka та «Без обмежень». Тут, щоправда, варто звернути увагу на дату: в Костополі День міста відзначають 12 липня, а 21 липня відбулися парламентські вибори. А от торік у цьому містечку на Дні міста співав той самий Роман Скорпіон.

Загалом програма святкування Дня незалежності та Дня міста у Рівному з минулих років майже не змінилася. Будуть традиційні Свято хліба, живі скульптури, плац-концерт духових оркестрів, виставки та майстер-класи, концерти на різних майданчиках. Вечірній концерт на майдані Незалежності 24 серпня дадуть колективи міського Будинку культури й Палацу дітей та молоді.

На майдані Короленка відбудеться VII Міжнародний фестиваль ковальського мистецтва. Цього року майстри куватимуть на конкурсі «Люстерко для Красуні», а наступного дня вони виготовлятимуть зірки для центральної композиції у Рівному.

На перехресті вулиць Соборної та Чорновола відбудуться спортивні змагання між силовими структурами Рівненщини «Найсильніший захисник. Рівне-2019». Рятувальники також покажуть свою спеціалізовану та раритетну техніку.

У День міста в міському Будинку культури відбудеться церемонія вручення звання «Почесний громадянин міста» і відзнаки «За заслуги перед містом», а також премії у галузі народного мистецтва. Цей захід — не для всіх, лише для запрошених.

Натомість усі зможуть подивитися на парад байкерів, присвячений 60-річчю рівненського спідвею, який того ж дня пройде вулицею Соборною.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також