Сплатили транспортного податку на 63 відсотки більше

1040 0

Ми у соцмережах:

Сплатили транспортного податку на 63 відсотки більше

Транспортний податок збільшив місцеві бюджети області на 1,6 мільйона гривень.

За шість місяців поточного року до місцевих бюджетів Рівненщини надійшло 1647,3 тис. грн. транспортного податку, що перевищує минулорічні показники на 63% або на 978,8 тис. грн. Фізичними особами сплачено 867,4 тис. грн., що на 639,7 тис. грн. більше аналогічного періоду минулого року, відповідно юридичними особами – 779,9 тис. грн. що також на 339,1 тис. грн більше минулого року.

ГУ ДФС у Рівненській області нагадує, що ставка податку складає 25000 гривень на рік. Оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.

Юридичні особи - платники транспортного податку самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об'єкта оподаткування декларацію. Сплата здійснюється авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

За місцем реєстрації фізичної особи – платника транспортного податку органи фіскальної надсилають податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити, сплачується упродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також