Сплатить мільйон за те, що залишив чотирьох дітей без батька

2629 0

Ми у соцмережах:

Сплатить мільйон за те, що залишив чотирьох дітей без батька

Рівненський апеляційний суд залишив без змін вирок місцевого суду, яким 26-річного мешканця Рокитнівського району Івана Гребеневича засуджено 9-річного ув’язнення. Обвинувачений у грудні 2015 року завдав 30-річному односельчанинові-однофамільцю Ігореві Гребеневичу. тілесних ушкоджень, а потім вистрелив у нього з рушниці, залишивши сиротами чотирьох малолітніх дітей.

Трагічна подія сталась увечері 6 грудня біля сільського клубу в селі Переходичі Рокитнівського району. Між двома односельцями через особисті неприязні стосунки виникла бійка. Після цього 23-річний Іван Гребеневич приніс з дому незареєстровану, як з’ясувалося пізніше, рушницю «ІЖ-16». Із хуліганських спонукань чоловік спершу вистрелив вгору, а потім у бік скупчення людей та влучив 30-річному односельцю в ліве коліно. За два тижні, 22 грудня, потерпілий помер.

Вироком Сарненського районного суду від 7 лютого 2019 року Івана Гребеневича визнано винуватим в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть потерпілого, хуліганстві, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї  та призначено покарання -  9 років позбавлення волі. Стягнуто з Івана Гребеневича  на користь дружини покійного 1 000000 гривень на відшкодування моральної шкоди та 26 977 гривень на відшкодування матеріальної шкоди. Крім того, обвинуваченого зобов’язано щомісячно сплачувати до досягнення дітьми (2005, 2006, 2008 та 2012 років народження) віку 14 років та на користь потерпілої 496 гривень і 1 983 гривні щомісячно до досягнення дітьми 18-річного віку у зв’язку зі смертю батька. Суд застосував до обвинуваченого запобіжний захід -  цілодобовий домашній арешт. 

Не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції, захисник обвинуваченого оскаржив його, вважаючи вирок незаконним та необґрунтованим. На думку захисника, суд неналежно встановив дійсну причину смерті потерпілого та причинно-наслідковий зв'язок між діями обвинуваченого й лікарів, непрофесійні дії яких могли стати причиною смерті 30-річного чоловіка. Просив вирок щодо його підзахисного скасувати та призначити новий розгляд у суді першої інстанції. У запереченнях на апеляційну скаргу представник потерпілих просив відмовити в задоволенні апеляційної скарги.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи захисника обвинуваченого, думку прокурора, перевіривши матеріали кримінального провадження, вирок Сарненського районного суду від 7 лютого 2019 року щодо Івана Гребеневича залишила без змін, апеляційну скаргу захисника обвинуваченого — без задоволення.
Івана Гребеневича взяли під варту у залі суду.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також