Сплатить штраф за те, що у Квасилові продавав пальне без ліцензії

817 0

Ми у соцмережах:

Сплатить штраф за те, що у Квасилові продавав пальне без ліцензії

Рівненський апеляційний суд залишив без змін постанову Рівненського районного суду від 29 липня, якою громадянина Я. визнано винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

Нагадамо: 13 липня в смт. Квасилів Рівненського району виявлено, що громадянин Я. здійснював продаж пального з автозаправної станції без державної реєстрації, як суб’єкта господарювання та без отримання ліцензії на провадження певних видів господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню.

Постановою Рівненського районного суду від 29 липня Я. визнано винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. ч.1 ст.164 КУпАП, та застосовано до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 17 000 гривень, з конфіскацією продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Не погодившись із постановю місцевого суду, адвокат оскаржила її до Рівненського апеляційного суду. В апеляційній скарзі вона переконувала суд, що в діях її підзахисного відсутні ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.164 КУпАП. Просила скасувати постанову суду першої інстанції, а провадження у справі закрити за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Заслухавши доводи сторін, Рівненський апеляційний суд залишив постанову місцевого суду без змін, а апеляційну скаргу — відхилив, повідомила пресслужба суду.

Роздрібна торгівля пальним може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю. Судом першої інстанції об’єктивно з’ясовано обставини справи, із урахуванням письмових пояснень свідків, відеозапису та фотоматеріалів, якими підтверджується факт роздрібної торгівлі паливом, також враховано особу правопорушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують і обтяжують відповідальність, а тому суд дійшов правильного висновку про наявність в діях Я. складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.164 КУпАП, та застосував до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в мінімальному розмірі з конфіскацією продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення. 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також