Спочатку — сучасні печатки, а потім — сміттєвози для Рівного

2508 0

Ми у соцмережах:

Спочатку — сучасні печатки, а потім — сміттєвози для Рівного

Нові чиновники обурювались на скарги рівнян про невивезене сміття — звинувачували попередню владу, що у комунальників немає нормальної техніки для вивезення побутових відходів. Це зачепило за живе ексголову Володимира Хомка — він вимагав від КАТП-1728 спростувати інформацію, що у них немає техніки.

Володимир Хомко, депутат міськради:

— Я зачепив цю тему, бо всі кажуть, що у місті пропала техніка. Вісім нових МАЗІв нібито кудись зникли. Насправді все є у КАТП. Нових МАЗів­ — 8 машин, з 2014 року ми їх почали купувати. Ви мене не переконали, що департамент щось змінить. Купувати техніку може і управління, але для цього треба гроші. Торік КАТП просило купити 3 сміттєвози, депутати відхилили цю пропозицію. Побачимо, як зараз депутати виділять гроші на купівлю 5 МАЗів.

Однак зі сміттєвозами все ж є проблема. Адже ще шість машин комунальне підприємство орендує — за 6 млн 800 тис. грн в рік.

Володимир Дяк, заступник міського голови:

— Вісім МАЗів не нові, бо перший з них купували аж у 2013 році. Тому нам потрібно серйозно оновити техніку. Придбати хоча б п’ять одиниць. Ми уже опрацювали можливість позики із усіма банками. Ніхто нам кошти для суттєвого оновлення рухомого складу не дасть. Коли звернулися до європейських установ, то з нас почали сміятися. Адже наші комунальні підприємства надали документи ще з радянськими печатками. Саме через це нам потрібно створити департамент інфраструктури та благоустрою. Тоді ми зможемо рухатися до серйозного оновлення технічного складу комунального підприємства.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також