«Сподіватися на покращення не варто». Головне із брифінгу головного санітарного лікаря Рівненщини

1958 0

Ми у соцмережах:

«Сподіватися на покращення не варто». Головне із брифінгу головного санітарного лікаря Рівненщини

За останні дні коронавірусна хвороба набула стрімкого поширення на Рівненщині та в Україні. У зв’язку з цим відбувся терміновий онлайн-брифінг Рівненської ОДА, у якому взяли участь головний державний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов та очільниця Рівненського центру громадського здоров'я Олена Гандзюк.

Головний державний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов розповів:

Якщо раніше медикам було важко, то тепер ще й страшно. Стрімко заповнюються ліжка у реанімаційних відділеннях. Ви щодня чуєте про смерті земляків. Сподіватися на покращення ситуації з коронавірусом не варто. Вона буде погіршуватися. Однак погіршення відбуватиметься, якщо небезпека зараження й надалі ігноруватиметься.

Закликаю мешканців області утриматися від проведення вихідних у компанії друзів та відвідування людних місцях. Оскільки це може покращити ситуацію з коронавірусом в області.

Так ви допоможете медикам побачити свою сім'ю та відпочити, бо зараз вони не можуть собі цього дозволити. Також їм не доведеться обирати, кого з пацієнтів під'єднати до апаратів штучного дихання.

Олена Гандзюк, очільниця Рівненського центру громадського здоров'я:

— Нагадую мешканцям областіспецифічного лікування коронавірусу та вакцини від цього виду вірусу на сьогодні немає. Ми повинні робити усе, аби не захворіти. Важливо дотримуватися соціальної дистанції, правильно носити маску. Зараз носіння маски трактується як вимога влади. Однак це має стати засобом власної безпеки. Пам'ятайте також про обов’язкове миття рук


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також