Спортивний сектор потребує підтримки як на державному, так і на місцевому рівні, – «УДАР Віталія Кличка»

559 0

Ми у соцмережах:

Спортивний сектор потребує підтримки як на державному, так і на місцевому рівні,  – «УДАР Віталія Кличка»

23 серпня в Бугрині Рівненської області відкрили трасу для мотокросу. Гурток для спортсменів створили у березні. У серпні відкрили трасу – повільно, але з великою надією рухається спорт у Бугрині.

Нагадаємо, мотогурток було започатковано ще в березні 2021 року. Напередодні у Гощанській громаді регулярно підіймалося питання відсутності будь-яких можливостей для любительського та професійного порту. Більшої актуальності набуло це питання після констатації успіхів Арсенія Троцюка, гонщика родом із Бугрина. Демонстративно, що успіхи спортсмена – це особистий внесок самого хлопця та його тренера. На місцевому рівні мотокрос та спідвей – захопливий вид спорту – тривалий час не мав жодної підтримки.

Упродовж року громадська діячка Ірина Білошицька (нині голова Гощанського осередку «УДАР Віталія Кличка» намагалася звернути увагу місцевої влади та громади на питанні підтримки спорту.

«У Бугрині започатковано мотогурток. У селі, якому буде чим пишатися – якщо громада підтримає свого спортсмена», - написала на власній сторінці у Фейсбук Ірина Білошицька у березні.

 


Відкриття гуртка було справжнім святом для юнацтва – але гурток розпочав свою роботу без будь-якої бази.

«Спортсмени тренувалися на «трасі» в городі свого тренера, користуючись його транспортом», - прокоментувала обставини цих місяців «функціонування» гуртка Ірина Білошицька, неоднократно звертаючись до місцевої влади з проханням посприяти нормальній роботі гуртка.
 

Нарешті, 23 серпня, в Бугрині було відкрито трасу для мотокросу, в той самий день відбулися любительські змагання Відкритого кубку Бугринської громади з мотокросу у номінаціях: 50 куб. см., 65 куб. см., 85 куб. см, Аматор МХ-1, МХ-2, Ветеран МХ-1, МХ-2.

У церемонії відкриття та змаганнях взяли участь майже 30 спортсменів з Рівненської, Волинської, Житомирської, Дніпропетровської областей.

Представниця «УДАРу» Ірина Білошицька висловила подяку матері спортсмена Арсенія Троцюка за те, що виховала справжнього переможця, а також його тренеру Василю Попіку. «Сьогодні знакова подія для Гощанщини. У Бугрині створили трасу для мотокросу. Громада, у якій поки що лише один тренер - Василь Попік, і його вихованець- Арсеній Троцюк. Створено мотогурток, й незабаром побільшає талантів!», - прокоментувала Ірина Білошицька.

Державна політика у галузі спорту упродовж 30 років незалежності України, на жаль, не стала послідовною, - констатують в «УДАРі». Красномовним є факт нещодавної ліквідації та повторного створення Міністерства спорту. Недофінансування розвитку спорту в Україні можна намагатися виправдати загальним слабким економічним розвитком нашої держави та тиражувати тезу на виправдання «не до спорту». Проте стимулювання масового спорту у державі нам принесе не лише нових чемпіонів, а й пропаганду здорового способу життя та зміцнення загального здоров’я нації.

«Держава має зрозуміти, що вона не просто «витрачає кошти» на розвиток масового спорту, а інвестує в майбутнє сильної країни», - прокоментував лідер Рівненського «УДАРу» Валентин Демчук, - «Прикро констатувати, що перемоги українських спортсменів відбуваються не завдяки, а всупереч державі. Професійний спорт перебуває у стагнації».

Доки спортсмени власною працею на ентузіазмі вигризають медалі, чиновники звітують у високих кабінетах про свої «досягнення» - коментують «УДАРівці».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також