Спортсменка, «металістка»... і просто красуня

1723 0

Ми у соцмережах:

Спортсменка, «металістка»... і просто красуня

Випускниця Здолбунівської гімназії Ольга Бібко стала рекордсменкою. За даними Центру оцінювання якості освіти, під час тестування більше балів за дівчину в Україні не отримав ніхто. Оля здавала тести з максимальної кількості предметів: української мови, математики, фізики, хімії та англійської. З перших двох дівчина отримала по 200 балів, з хімії — 197, фізики — 196 і з англійської мови — 199.

Ольга розповідає, що готувалася до здачі тестів без особливого фанатизму. Їй не наймали репетиторів, а посилено штудіювала підручники дівчина всього лише місяць. — Хорошу теоретичну базу зі шкільних предметів я отримала у гімназії, — розповідає Оля, — а потім мною рухали амбіції. Зізнаюсь, що деколи впадаю у гріх гордині і прагну довести, що я — не посередність. Такий своєрідний азарт допомагав мені отримувати призові місця на олімпіадах і різноманітних конкурсах.

Гітара, пензлик і мопед Оля — багатогранна особистість, і коло її інтересів не обмежується лише шкільним навчанням. Улюблений письменник дівчини — Ніцше, вона самотужки освоїла ази гри на гітарі й навіть організувала музичний гурт. — Я — класичний «металіст», люблю важкий рок, — зізнається Оля. — Взагалі, напрям хеві-метал — це не лише зовнішній вигляд та важка музика, це цілий напрям у культурі. До речі, в молодіжному роковому гурті Оля — єдина дівчина із п’ятьох учасників. Окрім музики, вона пише й тексти пісень. Учасники гурту планують записувати власні диски. Випускниця-рекордсменка не може довго концентрувати увагу на якомусь одному занятті. Здебільшого дівчина прагне поєднувати кілька захоплень. Так, наприклад, у вільний від навчання та музики час Оля малює. — Як правило, картини у мене на військову тематику, переважно песимістичного настрою, — говорить Оля, — дідусь мені часто дорікає: «Чому ти не можеш намалювати так, щоб було всім зрозуміло і красиво, наприклад, хлопця із дівчиною чи букет квітів». Ще одним із захоплень найрозумнішої дівчини України є мотоцикли. В Олі є мотоцикл «Восход» і мопед «Дельта». Їздити дівчинка навчилась давно і зараз непогано ганяє на двоколісному другові.

Звідки талант? У роду Олі Бібко геніїв не було. Дідусь працював слюсарем, бабуся — бункерувальником на залізниці. Мама — провідниця на потязі. Батьки Олі розлучились, коли донька була малою. За словами дівчини, її тато працював теж на залізниці. — В роду найрозумнішим, напевно, був мій двоюрідний дідусь, професор політекономії, — розмірковує Оля. — Хоча мої батьки, незважаючи на відсутність вчених звань чи титулів, досить освічені люди. Жіночу роботу по господарству Оля не дуже полюбляє, говорить, що виконує її лише тоді, коли вона нагальна. А так їй більше до вподоби щось полагодити чи змайструвати. Нещодавно допомагала рідні на будівництві. А ще Оля захоплюється скандинавською культурою і планує обов’язково побувати в Норвегії. — Зараз вивчаю самостійно норвезьку мову, — розповідає Оля. — Проблема лише в тому, що в нас практично немає норвезьких словників. Коли поїду до Києва, придбаю там необхідну літературу.

Міністри в захопленні... У подальшому Оля бачить себе фізиком-ядерником, планує стати студенткою Київського політехнічного інституту. Мріє побувати на Чорнобильській АЕС, вивчити життя і побут людей, які мешкають у зоні відчуження. — Мені цікавий такий похмурий екстрим, — говорить Оля, — радіації я не боюсь, а ризик і небезпека мене завжди захоплювали. Минулого тижня Президент України Віктор Ющенко та міністр освіти і науки Іван Вакарчук зустрілися з найкращими учасниками зовнішнього незалежного оцінювання, серед яких була і наша землячка. А на випускному вечорі в гімназії заступник начальника УМВС України в Рівненській області Віталій Заславський вручив Олі Бібко ноутбук з іменним гравіюванням від міністра МВС Юрія Луценка. - Для мене це важливо, — каже Ольга. - Ми самі збиралися купувати такий «агрегат» — ноутбук, але поки що не могли зібрати грошей. Я дуже вдячна міністру за такий подарунок. Крім того, мені надзвичайно приємно, що держава нарешті звернула увагу на своїх громадян… Неординарність і обдарованість Олі Бібко педагоги Здолбунівської гімназії помітили ще коли дівчинка навчалася в молодших класах і всіляко підтримували юне обдарування. - Ольга завжди легко сприймала шкільний матеріал, багато працювала і на все мала власну думку, — зазначив директор гімназії Іван Гнатюк. — Коли вона навчалася у школі, було дуже важливо її неординарність не зламати, а підтримати, допомогти, зрозуміти. І я вважаю, що нам це вдалося. А першою реакцією Олі, коли оголосили результати тестів, була фраза: «І нехай хтось тепер скаже, що «металісти» — дурні!».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також