Способи та особливості зняття людини з реєстрації

742 0

Ми у соцмережах:

Способи та особливості зняття людини з реєстрації

Існує кілька причин, через які власники бажають виписати з житла прописану людину. Найчастіше це відбувається через несплату комунальних послуг, або через зміну місця проживання.

Як зняти з реєстрації людину?

Варто розуміти, що такого поняття як прописка вже не існує, тепер це називається відмітка про реєстрацію. Якщо раніше цією роботою займалася державна міграційна служба, то тепер зняти людину з реєстрації можливо у центрі надання адміністративних послуг або органах місцевого самоврядування у великих містах та селах.

Зняття з реєстрації потрібне у випадку певних маніпуляції з нерухомістю, тобто квартирою чи будинком: власник планує продати або подарувати свою нерухомість, чому заважають люди, які зареєстровані у ній. Через наявність мешканців, процедури з житлом суттєво ускладняються.

Методи зняття людини з реєстрації

Класичним варіантом є звернення громадянина на добровільне зняття з реєстрації. Зазвичай це відбувається, коли людина переїжджає, змінює місце проживання, або одружується. Існують нестандартні методики, які пов'язані з рішенням суду, або через наявність свідоцтва про смерть. Якщо ви плануєте продавати квартиру, в якій прописана малолітня дитина, в такому випадку доведеться отримати додатковий дозвіл від органів опіки.

Як здійснюється процедура зняття з реєстрації:

  • Для цього потрібно самостійно звернутися у найближчий ЦНАП та подати відповідну заяву. Крім того, потрібно сплатити адміністративний збір та подати весь список встановлених документів, які можна знайти у центрі надання адміністративних послуг.
  • Якщо людина старенька та не може самостійно подати відповідну заяву, в такому випадку дозволяється, щоб подання заяви здійснювала довірена особа, яка має дозвіл та довіреність.
  • Якщо помер хтось із рідних, в такому випадку потрібно звернутися до ЦНАП зі свідоцтвом про смерть, щоб його зняли з реєстрації.

Але не лише в добровільному порядку можливе зняття з реєстрації. Це можна зробити навіть у тому випадку, якщо людина дуже довго не проживає у квартирі, а свідки можуть це підтвердити. Крім того, позбавляється реєстрації мешканець, який був зареєстрованим з можливим порушенням законодавства України. Перед тим як звернутися до судових інстанцій, щоб зняти з реєстрації людину, потрібно попередньо проконсультуватися з юристом МІБ. Юридична компанія МІБ та її спеціалісти підкажуть, як краще вчинити та швидше позбавитися від проблем. Позбавити реєстрації не можна людину, яка знаходиться у місці позбавлення волі, мобілізованого чоловіка, або особу, що проходить строкову службу чи знаходиться на лікуванні.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також