Споживачі «Рівнегазу» боргують компанії майже 55,4 млн грн

554 0

Ми у соцмережах:

Споживачі «Рівнегазу» боргують компанії майже 55,4 млн грн

На 1 вересня поточного року заборгованість споживачів газу Рівненщини за послуги з розподілу газу перед АТ «Рівнегаз» становить майже 55,4 млн грн.

Серед найбільших боржників «Рівнегазу» за надані послуги розподілу газу - підприємства ТКЕ Рівненської області, які заборгували 41,5 млн грн.

Також за отримані послуги боргують побутові споживачі, неплатежі яких становлять майже 13 млн. грн.

Цьогоріч на зростання боргів та погіршення розрахунків споживачів вплинула економічна ситуація та мораторій на застосування штрафних санкцій до боржників, які ввів уряд через пандемію коронавірусу.

«Ми направили до парламенту Інформацію щодо розрахунків з Оператором ГТС та розрахунків з нами з боку споживачів. Там чітко видно, що споживачі винні нам в рази більше, ніж ми винні Оператору ГТС. Заборгованість виникла в першій половині року – коли через карантин розрахунки споживачів за послуги доставки газу значно погіршилися. Окремі споживачі помилково прийняли це як сигнал взагалі не платити за комунальні послуги. Хоча мова йде лише про тимчасовий мораторій на нарахування пені» ,  - повідомив комерційний директор «Рівнегазу» Віктор Осницький.

За місяць до початку опалювального періоду «Рівнегаз» закликає клієнтів дотримуватися дисципліни розрахунків, не накопичувати борги та вчасно розрахуватись за надані послуги. Адже від цього напряму залежить безпека та надійність газопостачання.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також