Справа про замовне вбивство: у Рівному судять голову ГО «Правий сектор Захід» (відео)

3999 0

Ми у соцмережах:

Справа про замовне вбивство: у Рівному судять голову ГО «Правий сектор Захід» (відео)

У Рівненському міському суді сьогодні розпочали розглядати справу Давида Ніколаєва. Він – голова громадської організації "Правий сектор Захід", у 2014-2017 роках був учасником низки пікетів та громадських акцій. Чоловіку інкримінують замовне вбивство, яке працівники СБУ інсценували. Тож Володимир Куб'юк, якого нібито мали вбити, лишився живим. Зараз він проходить у справі як потерпілий.

Сьогодні у Рівненському міському суді відбулося перше судове засідання по суті. Давиду Ніколаєву інкримінують замовне вбивство, повідомляє Суспільне. Рік тому його затримали працівники СБУ.

Незадовго до того правоохоронці повідомили рівнянину Володимиру Куб'яку, що його нібито планують вбити й той погодився інсценувати свою смерть. На судовому засіданні відбувся його допит.

- Мені показували відеоматеріали, де Давид Ніколаєв проводить розмову, коли кілер перепитує його: "Можливо, покалічити?". Давид Ніколаєв ставить наголос на цьому, передає зброю,сказав потерпілий.

Володимир Куб'юк додав, що був знайомим з Давидом Ніколаєвим, конфліктів у них не було. Запитання йому ставила захисниця обвинуваченого.

– Відомо вам, що Ніколаєв Давид не мав на меті замовляти ваше вбивство, а просто за проханням ваших конкурентів збирав інформацію, тому що вони хотіли зайти з горілчаними виробами?

Мені із матеріалів стало відомо, що ця людина скоювала замах на моє вбивство. Я не являюся керівником бізнесу алкогольного, я не можу пролобіювати якісь питання, – відповів Володимир Куб'юк.

Давид Ніколаєв рік перебуває у слідчому ізоляторі, свою вину він не визнає.

"Відео практично 99% не відноситься взагалі до потерпілого. Я думаю, обдурили, це зовсім не до нього має відношення, воно пов'язане більше в мене по виробничій базі. Хочу наголосити, що маю активну позицію, щоб в області безладу не було. Оце два напрямки, які я бачу", – сказав обвинувачений Давид Ніколаєв

Захисниця Яна Зражевська заявила, що не має запитань до потерпілого, оскільки вважає, що його ввели в оману. Він, каже, сам підтвердив, що дізнався про все від правоохоронців.

"Чому намагалися звести лобом або обговорити Давида Борисовича... Тому що у Давида Борисовича є спірні питання у господарських судах, тривають вони з 2014 року. Незаконно треті особи намагалися відібрати бізнес Давида Борисовича. Ми пов'язуємо, що спровокували цю ситуацію саме через бізнес", – додала захисниця Яна Зражевська.

На наступному засіданні судді запланували продовжити допит Володимира Куб'юка.

Що відомо
У 2020-му в СБУ повідомляли, що попередили замовне вбивство представника однієї з громадських організацій. У відомстві тоді заявляли: "Правоохоронці встановили, що активіст через свою громадянську позицію заважав зловмиснику налагодити оборудки з нелегального видобування бурштину та вирубування лісів".

Читайте також: У Рівному СБУ попередила замовне вбивство громадського активіста (оновлено)Суд у Києві взяв під варту громадського активіста, якого підозрюють у замовному вбивстві у Рівному Замовне вбивство у Рівному: Куб’юк «воскрес», а Ніколаєва посадили


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також