Справу декана, який взяв хабара, відправили на новий судовий розгляд

1413 0

Ми у соцмережах:

Справу декана, який взяв хабара, відправили на новий судовий розгляд

Апеляційний суд Рівненської області скасував ухвалу міського суду від 29 січня, якою прокуророві було повернуто обвинувальний акт відносно декана фізико-технологічного факультету РДГУ Дмитра Сингаївського, який одержав 1,4 тисячі доларів США неправомірної вигоди.

Нагадаємо, торік 19 серпня Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією у центрі Рівного затримали декана на хабарі. З’ясувалося, що декан вимагав від батьків двох абітурієнтів 1 400 доларів США за влаштування на денну форму навчання. Того ж дня обшуки провели у кабінеті та вдома. З оселі вилучили гроші.

Декану місцевий суд двічі обирав домашній арешт, який збіг ще 26 грудня 2017 року. Також суд двічі відсторонював підозрюваного від посади декана, востаннє – до 29 жовтня 2017 року. Після цього суд не продовжив строк відсторонення декана від посади, а суд апеляційної інстанції рішення місцевого суду залишив без змін.

Цьогоріч 29 січня Рівненський міський суд повернув прокуророві обвинувальний акт відносно декана на доопрацювання. У процесуальному документі, на думку суду, не було сформульовано обвинувачення. 

Рішення місцевого суду прокурор оскаржив. В апеляційні скарзі він переконував суд у необхідності скасувати ухвалу Рівненського міського суду та спрямувати розгляд кримінального провадження до розгляду. Захисник обвинуваченого не погоджувався з думкою державного обвинувача й просив апеляційну скаргу залишити без змін.

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області повідомила "РВ", що колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ скаргу прокурора задовольнила, а  ухвалу Рівненського міського суду від 29 січня 2018 року про повернення обвинувального акта відносно декана скасувала та призначила новий судовий розгляд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також