Справу про грабіж у Володимирецькому районі розглядатимуть знову

995 0

Ми у соцмережах:

Справу про грабіж у Володимирецькому районі розглядатимуть знову

Трьох чоловіків з Володимирецькому району, яких виправдали у справі про грабіж 2015 року, знову судитимуть. Верховний суд задовольнив касацію прокуратури та скасував виправдальний вирок апеляційного суду. Тож справу п'ятирічної давнини по-новому розглядатиме Володимирецький суд, повідомляє прокуратура області.

За версією слідства, у січні 2015 року в селі Великі Цепцевичі двоє братів зі знайомим, за попередньою змовою, проникли у житло місцевої жительки. У 69-річної господині вони, буцімто, відібрали 10 тисяч гривень.

Суспільне повідомляє, що в судовій залі брати своєї вини не визнали, третій же розповів, що коли постукали у двері – жінка відчинила і брати зайшли в будинок. Третій лишився надворі дивитись, чи ніхто не йде. Потім йому дали близько 4 тисяч гривень і вони розійшлися.

Жінка померла через сім місяців після грабежу. Її брат сказав суду, що та розповідала, як її грабували двоє невідомих чоловіків.

- Били її, а тому сказала, де гроші. В сестри були синці на обличчі, руках", – казав у суді брат жертви.

Втім, далі у суді з'ясувалось, що третій обвинувачений не був очевидцем грабежу, його твердження, то лиш – припущення. І, визнавши вину, він дав неправильну правову оцінку своїм діям та діям двох інших обвинувачених.

Як доказ, обвинувачення надало ще протокол огляду місця події, але в ньому не суд знайшов інформації про вчинення чоловіками цього злочину. Не взяв суд до уваги і заяви самих обвинувачених, бо ті написані за відсутності захисників.

Відтак, 23 червня 2017 року Володимирецький суд виправдав усіх трьох чоловіків, а Апеляційний суд області лишив це рішення без змін.

– У жовтні 2019-го Верховний суд за касаційною скаргою прокурора скасував вказане судове рішення. В ході апеляційного перегляду цього вироку були встановлені істотні порушення вимог КПК України, що стали підставою до скасування існуючого вироку та призначення нового розгляду в суді першої інстанції, – прокоментувала Суспільному речниця прокуратури області Оксана Жужельська.

На початку червня апеляційний суд скасував вирок трьом чоловікам, яких раніше виправдав і справу знову слухатиме районний суд. Якщо провину учасників вдасться довести, чоловіки можуть провести за ґратами від чотирьох до восьми років.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також