Справу про смерть хлопчика в обласній дитячий лікарні перенесли на вересень

2179 0

Ми у соцмережах:

Справу про смерть хлопчика в обласній дитячий лікарні перенесли на вересень

Суддя Рівненського міського суду Петро Денисюк переніс розгляд справи про смерть 5-річного Миколи Антонюка на вересень.

Але конкретної дати не вказав. Причина - суддя йде у відпустку.

Сьогоднішній розгляд справи тривав близько 10 хвилин, бо адвокат лікаря Костянтина Думановського не з’явився. Як було сказано у залі суду, він зайнятий в іншій справі.

Нагадаємо, що Констянтин Думановський є колишнім завідувачем планової хірургії Рівненської обласної дитячої лікарні. У 2015 році батьки привезли п’ятирічного хлопчика Миколку до лікарні з підозрою на апендицит. Бо близько першої ночі він прокинувся від раптового дуже сильного болю. За кілька годин хлопчика не стало. Рідні звинувачують у всьому хірурга, який погано його оглянув. А високу температуру порадив збивати розчином оцту та води. Пізніше в мережі був оприлюднений аудіозапис зборів медперсоналу. Із аудіозапису випливає, що комісія у лікарні вирішувала, як розписати все так, щоб ніхто не поніс відповідальності за смерть дитини.

З’ясувати, чи є провина лікаря у смерті дитини, мала спеціальна судово-медична експертиза у Харкові. Однак її висновки настільки суперечливі, що потребують пояснень тих, хто її готував. Тому суд має допитувати судового експерта у режимі відеоконференції.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також