Справу водія, який у листопаді збив двох дітей у Рівному, передали до суду

5685 0

Ми у соцмережах:

Справу водія, який у листопаді збив двох дітей у Рівному, передали до суду

П’ять місяців тривало досудове розслідування щодо 39-річного Василя Самчука, який 2 листопада збив на вулиці Малорівненській у Рівному двох дітей.

16-річна Діана Петрук померла, її ровесник Влад Тарар отримав тяжке тілесне ушкодження і досі лікується.

Чоловік за кермом був напідпитку. Після ДТП він не надав дітям першу медичну допомогу, а намагався втекти.  

Прес-служба обласної прокуратури сьогодні повідомила, що процесуальний прокурор затвердив та скерував обвинувальний акт до суду для розгляду справи по суті.

«Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 286, ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України, а саме: порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло тяжке тілесне ушкодження та спричинило смерть потерпілого; незакінчений замах на завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан», - повідомили у прокуратурі.

За скоєне Василю Самчуку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також