Справу затриманих на хабарі митників передали до суду

1437 0

Ми у соцмережах:

 Справу затриманих на хабарі митників передали до суду

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо корупції заступника начальника та головного інспектора митного посту «Прикладники», що у Зарічненському районі на кордоні з Білорусією.

 Чоловіків звинуватили у кримінальному правопорушенні, що передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднане із вимаганням).

Слідство встановило, що працівники митниці налагодили системне одержання коштів від громадян за безперешкодне переміщення на територію України через митний кордон товарів підакцизної групи без сплати мита.
Корупційну діяльність працівників митниці було викрито та припинено у лютому 2018 року одразу після одержання ними від двох жителів області чергової  неправомірної вигоди у сумі 80 дол США та 2200 грн.  
Загальна ж сума неправомірної вигоди, яку одержали фігуранти кримінального провадження, склала 11 605 грн. 
За ініціативи прокуратури Рівненської області обох працівників Рівненської митниці ухвалами суду відсторонено від займаних посад.
Прокуратура області скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.
Вказаний злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Рівненської області
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також