Спроба номер два: у Рівному може з`явитись кінна поліція

919 0

Ми у соцмережах:

фото- Суспільного

У Рівному з'явився екіпаж кінної поліції. Це двійко коней, з якими працюватимуть правоохоронці. Екіпаж рівнянини побачили сьогодні під час урочистостей на майдані Незалежності з нагоди шостої річниці створення Нацполіції.

Керівник поліції Рівненщини Олексій Камишанський підтвердив журналістам, що кінна поліція працюватиме в Рівному. Втім, поки що у тестовому режимі.

- Ми зробили прототип кінної поліції у співпраці з Федерацією кінного спорту області. Ми забрендували двох коней, посадили в сідло поліцейських, які вміють кіньми керувати. Зробимо таке соціальне опитування серед рівнян, чи хочуть вони, щоб така поліція існувала у місті, – сказав тележурналістам Олексій Камишанський. - Охороняти порядок вони будуть виключно у парках і скверах. Ефективність кінної поліції доведена в усьому світі. Я впевнений, що від неї буде користь.

Кінна поліція є вже у чотирьох міста України - у Києві, Харкові, Дніпрі та Житомирі.

Це буде друга спроба патрулювати Рівне на конях. Перша спроба була ще на рубежі тисячоліть.  Створити кінну міліцію у нашому місті намагався ще генерал-майор Богдан Керницький, який керував міліцією Рівненщини до травня 2000 року. З'явились у місті навіть коні, які базувались у Рівненському райвідділі міліції,  але потім вони кудись звідти загадково зникли. А самого генерала  Керницького міністр перевів керувати міліцією Івано-Франківщини. Тамтешні ЗМІ писали про появу там генеральської конюшні , в якій були породисті скакуни. Потім генерал Керницький працював на Буковині, Одещині та Полтавщині. Згодом Керницький  очолював кінно-спортивний клуб "Патріот", що у с.Козлин Рівненського району. Ексгенерал міліції є фанатом кінного спорту та має власну конюшню.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також