Срібло у волоссі: причини появи ранньої сивини

1327 0

Ми у соцмережах:

Срібло у волоссі:  причини появи ранньої сивини

Багатьох людей засмучує поява в них сивини, особливо у відносно молодому віці. Чому так відбувається?

Дуже часто сиве волосся у людей з'являється приблизно в тому ж віці, що й у їхніх батька з матір'ю. Також це залежить від природного кольору волосся: раніше сивіють блондини та руді.

Велика кількість сивого волосся в молодості може бути наслідком вроджених, вірусних захворювань, хронічної застуди. Передчасна поява сивини може бути сигналом захворювання щитоподібної залози, шлунково-кишкових захворювань, порушень кровообігу та інших проблем.

Тривала депресія, постійні сварки та психічні розлади загалом згубно впливають на наше здоров'я, у тому числі й на стан клітин волосся. Через сильний викид адреналіну в кров людина здатна посивіти дуже швидко, незалежно від віку.

Поява великої кількості сивого волосся може бути пов'язана також з раціоном харчування, в якому бракує білка, вітамінів, а також таких корисних речовин, як фолієва кислота, мідь, йод, залізо, кальцій, цинк.

На стан волосся впливає і спосіб життя. Зокрема, сивину можуть викликати куріння, а також часте вживання кави і солі у великих кількостях. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також