Стадіон – ловіть Хомка на слові!

3014 0

Ми у соцмережах:

Стадіон – ловіть Хомка на слові!

Моє слово – хочу беру - хочу забираю назад. Саме за цим принципом вже не перший рік діє міський голова Рівного. Особливо наочно це показав … новий футбольний сезон, що розпочався на руїнах міського стадіону «Авангард».

Хомко Хахльов

Фото - Erve.ua
У вересні минулого року Володимир Хомко на згаданих руїнах у присутності понад трьох тисяч людей презентував перед футбольним матчем нове електронне табло. Сказав при цьому, що це лише перший крок і що реконструкція «Авангарду» розпочнеться вже за кілька місяців. Коштуватиме ця реконструкція сто мільйонів гривень, які у міському бюджеті вже передбачені, заявив голова півроку тому. Добре знаючи Хомка, ніхто у місті не здивувався, що жодних ознак обіцяної реконструкції стадіону торік не спостерігалося. Так само ніхто не сприйняв всерйоз заяву міського голови, яку він зробив у лютому цього року, пообіцявши розпочати будівництво стадіону вже у першому півріччі. Народ здивувало інше – весело презентоване електронне табло, яке кудись зникло зі стадіону ще у листопаді минулого року, так на своє місце і не повернулося. П’ять тисяч людей здивовано дивились минулої неділі на те місце, де був «подарунок Хомка», і нічого не розуміли. Лише на четвертий день вдалося вичавити із міського голови правду – табло, яке він так щиро нам дарував у вересні минулого року, насправді належить невідомо кому і було лише позичене для кількох футбольних матчів на нікому невідомих умовах і невідомо за які кошти. Так чому ж було про це одразу не сказати? Табло
Фото - "Все"
Після цього обіцянки Володимира Хомка, який сьогодні презентував проект нового стадіону, що, за словами голови, має стати до ладу 2017 року, без сміху сприймати було важко. Бо вже сьогодні «перше півріччя», коли мали розпочати будівництво, в устах Хомка перетворилося на «осінь». Мовляв, треба ще аби проект пройшов перевірку. Це два місяці. А потім слід буде ще місяць шукати виконавця робіт. Ну і вартість стадіону зі 100 мільйонів бюджетних грошей у тих же правдивих устах міського голови непомітно перетворилася на 110. Так це ще будувати не розпочинали… Хочете прогноз? Ніякої реконструкції стадіону цієї осені не буде. Тому що аби будова планувалася всерйоз, потенційні виконавці робіт вже стояли б у черзі в приймальні Хомка. Наскільки відомо, ніхто там з цього приводу не стоїть. Не стоїть із простої причини – презентований сьогодні у міській раді «проект» - це просто красивий малюнок. Проекту насправді немає, тому й немає бажаючих будувати. Та й гроші на будівництво міський голова із кишені не дістане – їх треба внести у проект бюджету і затвердити цей бюджет на сесії. Наскільки відомо, у бюджеті Рівного на поточний рік жодного стадіону немає. Отож, якщо керуватися не обіцянками Хомка, а здоровим глуздом, то гроші на стадіон у бюджеті можуть з’явитися лише наступного року. Причому, звісно ж, не всі. Ці гроші виділятимуть частинами і в результаті вартість споруди, якщо її взагалі почнуть будувати, складе в кращому випадку не 100 і не 110, а набагато більше ніж 200 мільйонів. І закінчать реконструкцію, якщо закінчать, не 2019 року, а набагато пізніше. Запитаєте, а навіщо ж тоді наш шановний міський голова, як би пом’якше сказати, не зовсім правдиві обіцянки дає? Нічого тут немає дивного. Він завжди таким був. Просто упіймати його на слові не було кому. Поки футбол не зачепив на свою голову і на нашу радість. Бо ж стадіон у Рівному таки буде! Щоправда, невідомо коли.
Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також