Стало відомо, хто на Рівненщині потерпає найбільше від насильства

814 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

На Рівненщині за рік надійшло понад 6 тисяч звернень про домашнє насильство.

Упродовж 2023 року до відповідальних органів надійшло 6091 звернення про вчинення домашнього насильства. З них 5051 - від жінок, 661 - від чоловіків та 379 звернень від дітей.

Про це повідомили під час засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі та торгівлі людьми.

- Динаміка проблематики домашнього насильства не зменшується. Це пов’язано як і з триваючими бойовими діями, так і з масовим переміщенням населення. В області робимо акцент на профілактику та превенцію. Адже діяти варто не лише після скоєння будь-якої форми насильства, а й на попередження таких дій, - сказав Сергій Подолін, перший заступник начальника Рівненської ОВА.

Для підтримки постраждалих та надання їм необхідної допомоги в області створено 30 спеціалізованих служб. А саме: 11 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, 11 служб первинного психологічного консультування, денні центри у Вараській ТГ та Острозькій МТГ, відділення для осіб, які постраждали від домашнього насильства, шелтер та кризовий центр.

Як зазначила директора Департаменту соцполітики РОДА Роза Слободенюк, на засіданні також представили методичні рекомендації щодо поводження із постраждалими від сексуального насильства внаслідок воєнної агресії РФ в Україні під час проведення стабілізаційних заходів та слідчих дій.

Крім цього, йшлося про активізацію створення та функціонування відповідних спеціалізованих служб у Рівненській області. Зокрема, у районах та громадах області.

Варто пам’ятати, що Україна бореться з таким явищем, як насильство, не лише у війні із зовнішнім ворогом, але і з будь-якими проявами насильства всередині країни. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також