Стало відомо, хто та звідки насправді на Рівненщині телефонував родичам зниклих на війні військовиків та пропонував допомогу

11427 0

Ми у соцмережах:

Стало відомо, хто та звідки насправді на Рівненщині телефонував родичам зниклих на війні військовиків та пропонував допомогу

Працівники оперативного відділу Катеринівської виправної колонії №46 спільно з поліцією викрили організовану групу шахраїв, які, перебуваючи за ґратами, займались шахрайством.

Учасники злочинної групи, які на Рівненщині відбувають покарання за вчинення тяжких злочинів, займалися шахрайськими діями.

За допомогою планшетних комп’ютерів зв’язувались з громадянами України, рідні яких військовослужбовці вважаються безвісти зниклими. Представляючись військовослужбовцями ЗСУ,  за гроші обіцяли надати інформацію про місце їхнього перебування, стан здоров’я, можливість поспілкуватись, а також повернути їх з полону на підконтрольну територію України.

В січні 2023 року слідчі викрили злочинну схему.

Злочинна група складалася з трьох засуджених віком від 28 до 36 років, організатором якої був засуджений родом із Донецької області.

Тепер розслідується кримінальне провадження за ч.3 статті 190 Кримінального кодексу  України (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

В ході досудового розслідування буде надана остаточна правова кваліфікація діям членів злочинної групи, повідомляє на своїй фейсбук-сторінці Катеринівська виправна колонія.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також