Стало відомо, коли у Костополі відновлять міські маршрутні перевезення

2551 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Понад півроку у місті Костополі через карантин не їздять маршрутки, хоча лише 7 серпня місто та район були віднесені до «червоного» рівня епідемічної небезпеки і пробули там до 14 вересня.

Тиждень тому  голова Костопільської районної ради Сергій Ткачук заявив у Фейсбуці про те, що нагальною проблемою є необхідність відновлення роботи міських маршруток. Він сказав, що неодноразово клопотався про це перед міським головою Костополя, проте «віз і нині там».

- Для багатьох людей пенсійного віку проблемою стало добратися до аптеки, базару чи магазину, для молодших – щоденно добиратись до роботи. На неодноразові мої та голови РДА листи - у відповідь тиша, - стверджував Сергій Ткачук.

На засіданні сесії районної ради ще 11 вересня, за ініціативи Сергія Ткачука, депутати районної ради прийняли звернення до міської ради щодо відновлення роботи міських маршруток. І стали чекати на реакцію міського голови Євгенія Денисюка  та міської ради.

І ті нарешті відреагували на звернення колег.

- Питання відновлення міських перевезень у місті Костопіль після тривалого перебування району в "червоній" карантинній зоні перебуває на контролі Костопільської міської ради,  -  спершу заявив секретар міськради Дмитро Єрмаченко.

Мовляв,  тривають переговори з підприємцями, які займаються маршрутними перевезеннями та вимушені були зупинити свою діяльність через пандемію коронавірусної інфекції. За словами підприємців, вони вже готуються до відновлення роботи, зокрема займаються підготовкою транспортних засобів до експлуатації, а також підготовкою водіїв. За відсутності форс-мажорів, початок роботи маршрутних таксі у Костополі планувалось 23 вересня по всім п'ятьом маршрутам.

Але маршрутки з'являться на вулицях міста на два дні раніше. 

- Міські маршрутні перевезення будуть відновлені 21 вересня,  - повідомив вебсайт Костопільської міської ради. 

Учора, 16 вересня,  підприємці,  які здійснюють міські маршрутні перевезення,  взяли участь у нараді за участі керівників міста. Перевізники заявили про можливість транспортних засобів та водії відновити роботу раніше, ніж планувалося, та запевнили, що з понеділка 21-го вересня буде відновлене курсування громадського транспорту по всім п'ятьом маршрутам.

Вебсайт міськради повідомив, що  міський голова Євгеній Денисюк підтримав відновлення міських перевезень 21-го вересня та вкотре наголосив на важливості цієї соціальної послуги для костопільчан.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також