Стало відомо, на які хвороби скаржаться лікарям у Рівному переселенці

948 0

Ми у соцмережах:

Стало відомо, на які хвороби скаржаться лікарям у Рівному переселенці

Вимушено переміщені особи мають повний доступ до медичної допомоги у Рівному. З 24 лютого 2022 року до КНП «ЦПМСД “Центральний” РМР за медичною допомогою звернулося 11359 вимушено переміщених осіб, з них 2265 діток.

Як розповів головний лікар ЦПМСД "Центральний" Олег Шрам, якщо пацієнт звертається вперше, визначені лікарі проводять огляд та надають при потребі медичну допомогу. У випадку овторного звернення пацієнту рекомендується укласти декларацію з сімейним лікарем.

- На сьогодні у нас є сімейні лікарі, терапевти, які не уклали декларації з оптимальною кількістю пацієнтів, тож спрямовуємо у першу чергу, до них. Якщо раніше була проблема з укладанням декларацій, оскільки переміщені особи надіялися швидко повернутися додому, то зараз ситуація покращилася. І таких проблем не виникає, - розповів головний лікар медустанови.

За словами Олега Шрама, найчастіше пацієнти скаржаться на проблеми з тиском, печінкою, легенями, вірусні інфекції. Також лікарі виявляють серцево-судинні захворювання. У дітей найчастіші скарги на вушка та ніс, а також на гострі респіраторні захворювання.

Сімейний лікар при необхідності призначає лікування та лікарські препарати. Отримати безкоштовно лікарські препарати пацієнт-ВПО може лише з числа наявних у закладі. Перелік цих лікарських препаратів мають сімейні лікарі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також