Стало відомо, навіщо на Рівненщині оздобили ящики з-під боєприпасів та гільзи (ВІДЕО)

857 0

Ми у соцмережах:

Стало відомо, навіщо на Рівненщині оздобили ящики з-під боєприпасів та гільзи (ВІДЕО)

Майстрині з Рівненщини зробили майже 20 виробів із використаних військових дерев'яних ящиків та гільз. Все це планують продати, аби заробити гроші на спецтехніку для громади Херсонщини. Сьогодні вироби презентували в міському будинку культури у Рівному.

Чотири скрині зробила майстриня Олександра Оверчук з колишніх ящиків, у яких українські військові зберігали боєприпаси, а також кілька ваз із використаних гільз, повідомляє Суспільне.

- За допомогою дитячих помпончиків ми згладили гострі кути. Всередині скриня обтягнута оксамитом і розмальована долоньками дітей, які навчаються у нас в студії, — розповіла майстриня.

Майстрині Наталії Утюж зі скринею допоміг різьбяр із Білої Криниці Анатолій Демчук. Майстер зробив із дерева волів, яких назвали Федя і Яша. Загалом на виготовлення пішло два місяці.

- Я просто живу в селі й в мене вдома є віз. І я щось собі так подумала зробити його такою скринею. Всі ви знаєте творчість Панаса Мирного "Хіба ревуть воли, як ясла повні?". Скриню можна використати для зберігання вина та інших спиртних напоїв. Декорована петриківським розписом як зовні, так і з внутрішньої частини, — каже жінка.

Рукодільниця Анна Вітрук розповідає, що до кожної скрині була розроблена окрема концепція.

- Тривав цей проєкт чотири місяці. Викладачі художньої студії Євро-Арт дуже активно долучилися, взяли участь, дуже зраділи, адже ми постійно влаштовуємо різні благодійні заходи, поділилася майстриня.

У рамках проєкту "Скрині для перемоги — трансформація", який організував благодійний фонд "Гарна справа", вдалося зробити 10 скринь та 8 виробів із гільз. Все це організатори планують продати, а вторговане спрямувати на благодійність для Кочубеївської тергромади, що в Херсонській області.

- Ми будемо просити за них дорого, але не в простих людей, а в людей, які мають можливість, для яких 20-30 тисяч — не гроші. Питання направлення коштів вирішили буквально в останні дні. Це громада, яка була в окупації. До неї входять 14 сіл, у яких 143 будинки поруйновані, 7 знищенні повністю, немає інфраструктури, нічого. Вона (громада,- ред.) просить підтримати по можливості: пожежна машина, швидка допомога, розповіла директорка благодійного фонду Галина Кульчинська.

У міському будинку культури виставка діятиме до 29 червня, потому експонати можна буде побачити в галереї Євро-Арт упродовж двох тижнів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також