Старателів, які знову видобувають бурштин, побачили з неба

1428 0

Ми у соцмережах:

Старателів, які знову видобувають бурштин, побачили з неба

Силовики, екологи, лісовики звітували про боротьбу з незаконним видобутком бурштину

Незаконний видобуток бурштину-сирцю на Рівненщині активізувався.  Буквально після свят у всіх північних районах області зафіксували пожвавлення старательського промислу. Це підтверджують і свіжі знімки зроблені засобами малої авіації. Їх  показали під час наради голови Рівненської ОДА з керівниками силових структур, керівниками РДА, екологами та лісівниками.

Вимивання каменю наносить значні збитки екології. Лише в Дубровицькому лісовому господарстві порушено 443 гектари землі. Раніше були вжиті заходи: встановлення блок-постів, закопування канав для водопостачання (загалом біля 3 км) і це має позитивні результати. Однак, щоб глобально змінити ситуацію треба вжити комплекс заходів.

Голова РОДА Олексій Муляренко хотів почути від присутніх керівників структур пропозиції: що можна зробити, скільки людей та техніки потрібно залучити, аби стабілізувати ситуацію.

Під час наради, зокрема, було вирішено звернутися до ВРУ до Кабміну щодо посилення кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним видобутком бурштину.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також