Старійшина майя «скасував» кінець світу в 2012 році

7247 0

Ми у соцмережах:

Старійшина майя «скасував» кінець світу в 2012 році

Кінець світу не настане у 2012 році, а відповідне «передбачення» древнього племені індіанців майя означає лише якийсь «ювілей творіння», відповідно до їхніх вірувань. Так заявив газеті Daily Telegraph один зі старійшин майя, гватемалець Аполінаріо Чилі Пікстун. Відповідно до календаря майя, який обраховує епохи приблизно 394-річними періодами, відомими як бактуни, закінчення 13-го бактуна припадає на 21 грудня 2012 року. Число 13 є для індіанців цього племені священним. Календар показує, що в цей день «закінчується» час.

Крім того, у Мексиці в 1960-і роки був знайдений так званий Монумент Шість — кам’яні таблички майя з письменами, згідно з якими у 2012 році повинне відбутися щось за участю бога війни і творіння Болон Йокте. Через ерозію і тріщини кінець тексту пророцтва практично не піддається прочитанню. Один з археологів припустив, що там написано приблизно наступне: Болон Йокте «зійде з небес». За словами старійшини, апокаліптичене тлумачення цих записів походить від західнохристиянського світогляду, а не від міфології майя. Він розповів, що вже стомився від цієї істерії і від надокучливих людей, які своїми запитаннями зводять його з глузду. У цей день, 21 грудня 2012 року, просто закінчується значний період часу для народу майя, пояснив Пікстун. «Це особлива річниця творіння, — підтримує старійшину Девід Стюарт, спеціаліст з епіграфіки майя з університету Техаса в Остіні. — Майя ніколи не говорили, що світ йде до кінця, вони ніколи не говорили, що обов’язково повинне статися щось погане, вони просто відзначили майбутній ювілей на Монументі Шести». Разом з тим різні тлумачі на Заході пов’язали пророцтва із серією астрономічних явищ, що припадуть на 2012 рік. У момент зимового сонцестояння в 2012 році Сонце опиниться на одній лінії з центром Молочного шляху — вперше за 26 тисяч років. Це, на їхню думку, означає, що потік енергії, який зазвичай йде до Землі з центра Молочного шляху, обов’язково буде порушений 21.12.12 об 11:11 вечора за єдиним світовим часом. Таку теорію «підігріває» той факт, що серед древніх майя було багато талановитих астрономів. Однак багато вчених все-таки сумніваються, що вони могли знати про таке взаємне розташування планет і зірок або надавати цьому настільки велике значення.

До 2020 року на Землі «заплановані» регулярні кінці світу Видання також наводить список «кінців світу», що вже «минули» і які ще очікуються, нібито передбачені у давнину. Починаючи з 2008 року і до 2020-го на Землі «заплановано» як мінімум 12 апокаліпсисів: 2008: на Землю повинен був впасти астероїд діаметром понад 800 м; 2009: виходячи з розшифровок центурій Нострадамуса Пітером Лорі, повинен був настати Армагеддон; 2010: закінчиться нафта, і світ поглине війна за ресурси; 2011: кінець календарного циклу майя. Досить поширена дата, в яку, за різними віруваннями, відбудеться кінець світу. Можливо, відбудеться зіткнення з астероїдом; 2012: теж кінець світу за календарем майя. Лише у 0,5% населення є шанс вижити; 2013: Рагнарок, він же Судний день. День початку і кінця. «Гіперпросторовий перехід у четвертий вимір. Для смертних це буде смерть, а для богів — народження»; 2014: астрофізики говорять, що до нашої Сонячної системи добереться хмара космічного пилу, яка змете все на своєму шляху. Нудний кінець світу; 2015: кінець 9576-річного циклу, який призводить до загибелі цивілізації; 2016: Джеймс Хансен, дослідник кліматичного стану на Землі, стверджує, що цього року розтануть льодовики і велика частина суші буде затоплена; 2017: кінець світу за теорією ієрархічних катастроф; 2018: ядерна війна, яку передбачив Нострадамус; 2019: зіткнення з астероїдом 2002 NT7; 2020: Ісаак Ньютон, виходячи з пророцтв Іоанна Богослова, розрахував, що кінець світу буде саме цього року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також