Старшокласники з Рівненщини та Волині канікули проводять в ядерній школі

1023 0

Ми у соцмережах:

Старшокласники з Рівненщини та Волині канікули проводять в ядерній школі

Під час осінніх канікул на Рівненській АЕС для 98 учнів Володимирецького та Маневицького районів, а також Володимирецького колегіуму стартував перший модуль циклу освітніх занять у «Ядерній школі РАЕС».

Третій рік поспіль «Ядерна школа РАЕС» відкриває світ атому для школярів міста-супутника та зони спостереження Рівненської АЕС. Спільний проєкт РАЕС та ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області проводиться з метою популяризації атомної енергетики та поширення знань про галузь, підтримки її позитивного іміджу, а також формування потенційного кадрового резерву електростанції.

Наприкінці жовтня розпочалися перші навчальні заняття для школярів 9-11 класів ЗНЗ Маневиччини (смт. Маневичі, с. Цміни, с. Велика Яблунька), Володимиреччини (смт. Рафалівка, сіл Ромейки, Довговоля, Зелене, Полиці, Любахи, Великий Жолудськ) та Володимирецького колегіуму. В цілому популярність профорієнтаційного проєкту щороку зростає, адже цьогоріч число охочих взяти участь у проєкті збільшилась майже вдвічі у порівнянні з минулим роком, коли кількість учасників з довколишніх районів становила 57 осіб.

Знайомство учнів з Рівненською АЕС розпочалося зі вступної лекції-бесіди із генеральним директором підприємства Павлом Павлишиним, начальником управління інформації та зв’язків з громадськістю РАЕС Петром Кратіком. Молодь дізналась про історію створення електростанції, основні цілі, принципи й особливості її роботи, роль та місце Рівненської АЕС в енергетиці України, кадрову політику підприємства, а також тенденції розвитку атомної галузі в світі. Атомники надали вичерпну інформацію щодо питань, які цікавили молодь. Доповнила портфель знань учнів пізнавальна екскурсія інформаційним центром електростанції, де на прикладі роботи макетів реакторів ВВЕР-440 та ВВЕР-1000 старшокласники ознайомились із процесом виробництва електроенергії.

Родзинкою занять стала екскурсія промисловим майданчиком Рівненської АЕС. Молодь відвідала машинні зали енергоблоків №№№1,2,3, блочний щит управління , а також побувала у машинному залі блочної насосної станції та на майданчику відкритого розподільчого пристрою. Окремим пунктом молодь оглянула протирадіаційне сховище електростанції, де ознайомилася з основними аспектами аварійного реагування на АЕС.

Наступні занятия для дітей населених пунктів Волині та Рівненщини відбудуться під час зимових та весняних канікул. За успішним проходженням програми проєкту усі випускники отримають відповідні сертифікати та цінні іміджеві подарунки, повідомляє веб-сайт РАЕС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також