Стартував осінній призов у військо: як і де найбільше ухиляються на Рівненщині

1733 0

Ми у соцмережах:

Стартував осінній призов у військо: як і де найбільше ухиляються на Рівненщині

Пів тисячі юнаків планують призвати до війська під час осінньої призовної кампанії на Рівненщині. Стартує вона 1-го жовтня. Найбільше призов гальмується в обласному центрі

- В районах області призовники стали менше ухилятися від проходження строкової служби, повідомив Суспільному обласний військовий комісар Валерій Куценко.

Під час весняного призову охочих було більше, ніж планували призвати. Водночас, зі слів Куценка, призовна кампанія найбільше гальмується в обласному центрі.

- Найбільше ухиляються в місті Рівному. Ті, хто хоче здобути освіту, має хорошу роботу, наприклад, неофіційну, за якою не зберігається робоче місце і зарплата. Тому Рівне для нас – це найскладніший регіон. Ну, і складно здійснювати оповіщення. Але навіть невручення повістки не звільняє від відповідальності, зазначив обласний військовий комісар. - Оповістити тих, хто живе у багатоповерхівках, важко, бо під'їзди на кодових замках. Хто не бажає, не бере домофон й не відчиняє.

На строкову службу призиватимуть юнаків віком від 18 до 27-ми років. Перша відправка призовників до військових частин запланована на наступний тиждень. Напередодні усі військовозобов'язані пройдуть ІФА-тестування. І лише за наявності негативного результату їх доставлятимуть до обласного збірного пункту в Здовбицю.

Через карантинні обмеження на відправку не допускатимуть рідних призовників.

Батьки призовників звертаються з проханням відстрочити службу через місцеві вибори, – каже заступник військового комісара Сергій Названов. Але у виборах 25-го жовтня строковики участі не братимуть.

- Чітко визначено, що військовослужбовці строкової служби вважаються такими, що не належать до жодної тергромади та не мають права голосу на місцевих виборах. Тому, прошу вас висвітлити, щоб ніхто не спекулював, бо вже є політичні організації, які починають спекулювати і підбивати молодь, що потрібно проголосувати,пояснив він.

Нагадаємо, раніше у терцентрі комплектування та соціальної підтримки повідомляли, що якщо призовнику не прийшла повістка, він зобов'язаний сам прибути у військкомат в десятиденний термін з дня початку призову. Із собою треба мати приписне посвідчення.

В Україні в якості адмінпокарання за неявку у військкомат застосовуються штрафні санкції, передбачені ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення: штраф від 85 до 119 гривень за перше порушення і штраф 170-255 гривень — за повторне порушення.
Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу передбачає обмеження волі на строк до 3-х років. Слід зазначити, що в більшості випадків покарання є умовним, але судимість буде.
Під час осіннього призову у 2019-му році охочих піти на строкову службу на Рівненщині було більше, аніж тих, кого відправили у війська. Тоді, за словами комісара обласного терцентру комплектування Валерія Куценка, вперше за півтора роки в області перевиконали план. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також