Стартував перший форум з питань децентралізації

1093 1

Ми у соцмережах:

Стартував перший форум з питань децентралізації

Головна тема форуму – дискусія щодо майбутнього районів у ході децентралізації та роз’яснення змісту нових законодавчих ініціатив в цій сфері.

Серед доповідачів – представники Мінрегіону, УАРОР, експерти програми «U-LEAD з Європою», зокрема і Юрій Ганущак Учасниками є голови райдержадміністрацій, ОТГ, представники обласної влади. 

На Рівненщині сформовано 28 об’єднаних територіальних громад, що становить 42 відсотки ОТГ, передбачених перспективним планом. Найбільш активними та організованими в питаннях реформування місцевого самоврядування є громади Млинівського та Демидівського районів (де об’єднано понад 90 відсотків громад), а також Радивилівського району (три чверті громад). В останній період активізувалась відповідна робота у Рівненському, Костопільському та Березнівському районах.

 

- Ми не маємо залишати «білих плям». Ще гірше, коли цілий район не має жодного ОТГ – тоді людям не має з чим порівняти, вони будуть відставати в цьому марафоні самоорганізації і безперервного розвитку. Таких районів у нас, на жаль, шість, - заявив  під час форуму Олексій Муляренко, голова Рівненської ОДА..Тому на форумі експерти будуть говорити і про переваги та можливості об’єднання територіальних громад.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також