Стартував проект е-обліку пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями

937 0

Ми у соцмережах:

Стартував проект е-обліку пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями

Електронний реєстр міститиме усю історію хвороби, а доступ до нього матимуть лікарі незалежно від місця проживання хворого. Це спростить роботу медиків і сприятиме встановленню точного діагнозу

Проект пілотно запрацював в медзакладах Рівненського району . На черзі – тестування реєстру в Сарненському та Березнівському районах. Запровадження реєстру в усі медичні заклади дозволить лікарям вторинного рівня мати доступ до всебічних результатів обстеження пацієнта. А це сприятиме встановленню точного діагнозу.

Е-реєстр впроваджується в рамках проєкту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» в Рівненській області, повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Розроблений реєстр дозволяє підключити не менше тисячі користувачів. В першу, чергу це будуть сімейні лікарі та лікарі – кардіологи вторинки та третинки. Для цього придбали та передали лікарям нову оргтехніку. До речі, в обласній лікарні облаштований центр обробки даних.

Вже закупили та передали лікарям 320 ноутбуків, 260 багатофункціональних пристроїв. Для забезпечення стабільної роботи системи було придбане мережеве та серверне обладнання. Також для захисту персональних даних впроваджують комплексну систему захисту інформації. Таким чином, сімейні лікарі та лікарі-кардіологи матимуть змогу отримувати оперативні та захищені дані про обстеження та історії хвороб пацієнтів.

До реєстру заплановано підключити усі амбулаторії нашої області та кардіологічні відділення районних та обласної лікарень. Нині лікарі проходять навчання роботи з реєстром. А вже після цього реєстр пацієнтів поетапно впроваджуватимуть в нашій області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також